Hafta sonu 27-28 Temmuz tarihlerinde organize edilen, gurbetçiler ile çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu 25. Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivalinde iki gün boyunca vatandaşlar keyif dolu anlar yaşattı. 

Ayancık Belediyesi ile Ayancık Kaymakamlığı'nın iş biriğinde organize edilen 25. Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali, 27 Temmuz Cuma günü mehteranlı kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş sırasında Belediye Başkanı Aslan Özdemir ve protokol üyeleri çevredeki vatandaşlara karanfil dağıttı.

İskele Meydanında düzenlenen festivalin açılış programına: İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Alper Avcı, Belediye Başkanı Aslan Özdemir, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Kastamonu Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Kastamonu Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Özünlü, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Alev Gül, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve Kuruluş idari amirleri ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. 

İskele meydanındaki program, Belediye Başkanı Aslan Özdemir ve İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla başladı. Festival etkinlikleri kapsamında mehter takımı, yöresel halkoyunları ekibi ve Kafkas dans grubu izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı. Program, festival etkinlikleri kapsamında organize edilen sünnet şenliği ile devam etti. Ardından protokol konukları, İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya ve Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir ile birlikte yöresel el sanatları, ahşap ve yöresel ürünlerin sergilendiği festival alanını gezdi. Festival alanında tüm konuklara yöresel yemekler ikram edildi. Festivalin ilk gününde ilk sahneyi Grup Nezgep alırken, ardından Ayancıklı sanatçı Cemil Kaya izleyenlere renkli anlar yaşattı. Günün son sahnesini ise Türk Sanat Müziği sanatçısı Aslı Hünel aldı. 

COŞKUYLA BAŞLADI COŞKUYLA SONA ERDİ
Festivalin 2. gün programı da oldukça renkli geçti. Samsun Büyük Şehir Belediyesi Kafkas Ekibinin muhteşem dans gösterisi ile başlayan program, Ayancık Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun yöresel keten el işlemeli kıyafet defilesiyle devam etti. 

Türk Halk Müziği sanatçıları Harbi Enver ve Hasan Yılmaz festivalin 2. Gününde izleyicileri coşturdu. Festival Programı, etkinliklerin yapılmasında maddi manevi katkı sağlayan Ayancıklı iş adamlarımıza plaket ve çiçek takdimi ile devam etti. Ardından gecenin son sahnesini pop müziğin sevilen sanatçılarından Burak Kut aldı. İlginin ve katılımın yoğun olduğu, büyük bir coşku ve heyecan uyandıran dopdolu program akışı ile renkli, eğlenceli ve coşkulu bir festival ortamı yaşandı.

Birlik beraberlik ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bu tür programların öneminden bahseden Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir, göreve devraldıkları andan itibaren sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştıklarını söyledi. 

Özdemir şunları kaydetti: “Ayancık'ın kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışıyoruz. Bu kapsamda ilk büyük etkinliğimiz olan 25. Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivalini gerçekleştirmenin büyük heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ayancık Belediyesi olarak amacımız Karadenizin 1’incisi olan şehrimizde huzur ve kardeşlik içinde yaşamaktır. Bu gün burada festivalimizin hazırlanmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm arkadaşlarımıza, güvenlik güçlerimize değerli sanatçılarımıza ve en önemlisi hiçbir karşılık beklemeden katkıda bulunan Ayancık iş adamlarımıza teşekkür ediyorum”

Festival programı muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.




 
Editör: Vitrin Haber