Arnavutköy’de Balkan coğrafyasına ait lezzetlerin ve kültürlerin tanıtıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde çocuklar doyasıya eğlenirken, vatandaşlar ise yöresel lezzetleri tadarak keyifli anlar yaşadı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından Hadımköy Tarihi İstasyon Meydanı’nda Balkan kültürü ve yemeklerinin tanıtıldığı festival düzenlendi. Festivale, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı başta olmak üzere Bulgaristan Konsolosluğu ateşesi ve çok sayıda Arnavutköylü vatandaş katıldı. Festival kapsamında Balkanlar’a ait pişiden yoğurtlamaya, kabak bidesinden krem karamele birçok yemek tanıtıldı. Etkinlikte Balkan kültürüne ait halk oyunları gösterisi de yapılırken Başkan Baltacı, festival sonunda vatandaşlara pişi ve lokma dağıttı.

Etkinlikte konuşan Şeydanur Kılıçsoy, “ Arnavutköy Belediyesi ile bugün Balkan yemeklerini yaptığımız ürünleri tanıtıyoruz. Krem karamel, yoğurtmala, su böreğimiz var. Bunları tanıyoruz ve ikram edeceğiz” dedi.

İlknur Adalı ise “ Bunlar bizim hemşerilerimizin yemeği, hep yapıyoruz. Hala aynı yemekleri yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Festivalde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Etkinlikten tün Arnavutköy’de yaşayan kardeşlerimizin doyasıya yararlanacağını düşünüyorum. Daha önce de yapmış olduğumuz bir takım etkinlikler vardı. Bugün de lokma festivalimiz var. Burası eski tren garı ve buradaki binaların restorasyonu da bitti. Arkadaşlarımızla, hemşerilerimizle bir araya geldik” dedi.

(MY-Mİ-SB-

Kaynak: iha