Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sinop’unda içinde bulunduğu 5 ile gönderilecek olan Gezici Kütüphane Araçları, Bakan Ömer Çelik’in de katılımıyla gerçekleştirilen törenle yola çıktı. Araçların illere dağıtımı için düzenlenen törene İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ve Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selçuk Yüksel’de katıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasetin toplumun siyaset yoluyla kendi taleplerini ortaya koyma iradesi ile toplumun taleplerini reddeden siyasi iflas organizasyonları arasında geçecektir” dedi. 

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ve Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selçuk Yüksel’in de katıldığı törende, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gezici Kütüphane Araçlarını uğurladı. Sinop, Eskişehir, İstanbul, Gaziantep ve Uşak olmak üzere 5 ile gitmek üzere araçlar yola çıktı. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, muhalefetin çatı adayını değerlendirdi. Çelik, “Tek tek kişilerle ilgili değerlendirme yapacak bir şeyimiz yok. Ama prensipten yola çıkarak şunu söylüyorum, siyasi parti olmak demek toplumun önüne bir iddia ile çıkmak demek. Siyasi parti siyasi fikri olan bir partidir, birbirine zıt siyasi fikirdeki partilerin ‘Uzlaşma’ adına kendi siyasi fikirlerinin dışında fikirlerini bir kenara bırakarak, siyasi tabanlarının toplumsal taleplerini temsil etmeyi bir kenara bırakarak bir uzlaştırma gerçekleştirmeleri siyasi uzlaşma anlamına gelmez. Siyasi iflas anlamına gelir, problem budur. Bundan sonrasında önemli olan siyasetin iddiasını sürdürmesidir. Ama muhalefet partilerinin tamamı baştan itibaren siyaset dışı aday arama çabası sivil siyaset karşısında yeni vesayet biçimleri arama arayışıdır. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasetin toplumun siyaset yoluyla kendi taleplerini ortaya koyma iradesi ile toplumun taleplerini reddeden siyasi iflas organizasyonları arasında geçecektir” dedi.

Bir gazetecinin, ‘AK Parti’nin de görüşmeleri devam ediyor parti ve sivil toplum örgütleri ile bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan mı?’ sorusuna Bakan Çelik, “Başbakanımız tarafından ilan edilen bir yol haritamız var. Aslında bu yol haritası AK Parti’yi yakından izleyenlere yabancı bir yol haritası değil. Toplumun parti dışındaki değişik kesimlerine de görüşlerini alarak kendi karar verme süreçlerini içine katan bir geleneğe sahip. Bu sefer de aynısı yapıldı, delegelerimizden teşkilatlarımıza kadar bütün kılcal damarlarımıza ulaşacak şekilde Türkiye’nin bu büyük meselesinde bu büyük seçiminde nasıl bir tablonun ortaya çıkmasını istendiğine dair bir araştırma yapılıyor. Kimin aday olacağı konusunu hep beraber Salı günü görmüş olacağız. Bugün CHP’nin çatı aday siyaseti CHP’nin çatısıyla tabanı arasında hatta çatının kendi içerisinde bile kaynamaların tartışmaların ortaya çıkmasına yol açtı. Siyaset böyle yapılmaz, siyaset elit bir faaliyet değildir halktan kopuk bir faaliyet değildir” cevabını verdi. 

Editör: Vitrin Haber