Türkiye’nin yetiştirdiği değerli edebiyatçılardan olan Sabahattin Ali’nin Sinop cezaevinde kaldığı dönemde kaleme aldığı eserleri arasında yer alan “Aldırma Gönül” usta sanatçı Ferhat Göçer’in yorumuyla tiyatro sahnesine taşınıyor. Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, Ferhat Göçer’i “Aldırma Gönül” adlı tiyatro oyunuyla Sinop’ta konuk edeceklerini söyledi.

Karslı; “Usta yönetmen Ezel Akay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, sanatçı Ferhat Göçer’in unutulmayacak performansıyla, edebiyat tarihimizin en önemli kalemlerinden Sabahattin Ali’nin heyecanlarının, aşklarının, hüzünlerinin, hasretlerinin; kısaca hayatından kesitlerin sahneleneceği ve şiirlerinden bestelenmiş sevilen şarkılarının söyleneceği “Aldırma Gönül” müzikli oyunu Sinoplu tiyatro severler ile buluşacak” dedi. 

GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYORUZ
Sinop’ta uzun yıllardır birçok sanatsal branşta eğitimler veren Telvin Sanat Akademi’de  geleceğin sanatçılarını yetiştirdiklerini belirten Gülbahar Karaduman Karslı, Sinop’u yurtiçi ve yurt dışında sanatsal bir çok platformda temsil ettiklerini söyledi. 
Karslı; Telvin Sanat Akademi olarak Sinop’un sanat elçiliğini üstlendik. İlimizi birçok ulusal ve uluslar arası platformda temsil ettik etmeye de devam edeceğiz. Yeni projelerimiz ile çok yakında karşınızda olacağız” diye konuştu.

“Aldırma Gönül” oyunu 2 Mart 2020 Pazartesi günü – Saat : 20.00 da Sinop Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Biletleri Telvin Sanat Akademi’den temin edebilecek. 

 

Editör: Vitrin Haber