Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Salonu'nda düzenlenen galaya, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, sinema oyuncuları ve diğer ilgililer katıldı. 

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, burada yaptığı konuşmada, festivalin bu yılki ayaklarında uluslararası festivallerde boy göstermiş değişik coğrafyalardan farklı hikayeleri bir araya getiren filmlerin yer aldığını söyledi. 
Festivalin 5'incisini gerçekleştirdiklerini anımsatan Boyacıoğlu,"Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığına bizlere göstermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ediyorum. Bunun yanında Sinop ayağında bizlere destek olan Sinop Belediyesi ve Telvin Sanat Akademisi'ne yine teşekkürlerimizi sunuyorum. 11 Aralık'a kadar devam edecek festival süresince inanıyorum ki Sinoplular güzel anlar geçirecek." diye konuştu.

Belediye Başkanı Baki Ergül ise birbirinden değerli sanatçıları kentlerinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Ankara Sinema Derneği yetkililerine teşekkür etti. 
11 Aralık'ta  sona erecek festival boyunca Chavela, Düğün Davetiyesi, Erkekler Ağlamaz, Hayaletler Kenti, Melekler Beyaz Giyer, Mutlu Son, Tarihsiz İmzasız, Mekanlar ve Yüzler gibi filmler izleyici ile buluşacak. 

 
Editör: Vitrin Haber