Başkan Krasniç’e ziyaretinde Mamuşa Eğitim Müdürü Türker Mazrek, Kamu Yönetimi Müdürü Levent Mazrek, Eski Bafra ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Eski BRTK Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş eşlik etti.
Sinop Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği'nin misafiri olarak gerçekleşen ziyaret kapsamında ilk olarak Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz makamında ziyaret edildi. Görüşmede iki belediye başkanı, kurumlarının çalışmaları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.
Heyet daha sonra Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ile bir araya geldi. Ziyaretlerde Balkan coğrafyası ve Türk dünyasına dair samimi sohbetler gerçekleştirildi.
Program kapsamında son olarak Sinop Balkan Türkleri Derneği Mübadele ve Kültür Evi ziyaret edildi. Dernek Başkanı Kenan Aral ve yönetim kurulu tarafından karşılanan konuklara, dernek faaliyetleri ve kültür evinin çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Kenan Aral, Mamuşa Belediye Başkanı Abdulhadi Krasniç’e günün anısına bir plaket takdim etti. Başkan Krasniç ise Sinop’ta gördüğü ilgiden dolayı teşekkür ederek, memnuniyetini ifade etti.
Ziyaret, yöresel ikramlar ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.