ANKARA (AA) - Kontrolmatik Teknoloji ve iştiraklerinden Pomega Enerji Depolama Teknolojileri ile Siemens, daha sürdürülebilir bir enerji sistemine geçişi sağlamak için sürdürülebilir batarya ekosistemini oluşturmaya odaklanacakları işbirliğine imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu işbirliğiyle Pomega Energy Storage Technologies Amerika ve Kontrolmatik Amerika, Kuzey Amerika'daki enerji depolama operasyonlarını hızlandırmış olacak.

Buna göre, Kontrolmatik ve Pomega, özellikle Pomega'nın Türkiye'deki ilk LFP batarya fabrikasında Siemens çözümlerinin kullanımını tam ve sürekli destekle optimize ederek standartlaştıracak.

Söz konusu işbirliği, üç şirketin de küresel erişimini genişletirken sürdürülebilir enerji depolama alanındaki çabalarına katkı sağlayacak.

Karmod, Fransa'ya lüks güvenlik kabinleri ihraç etti Karmod, Fransa'ya lüks güvenlik kabinleri ihraç etti

Öte yandan, eğitim, iş gücü ve araştırmaya da birlikte odaklanmaya karar veren üç şirket, Güney Carolina Üniversitesi ile de işbirliği tesis etti.

Pomega halihazırda, Güney Carolina Üniversitesi’ne Siemens otomasyon ve yazılım çözümlerini kullandığı ve 2024 sonunda tamamlanması planlanan bir pilot batarya üretim hattı kuruyor. Siemens'in akademi ile işbirliği sayesinde burada kullanılan yazılımların büyük kısmı üniversiteye bağışlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Saim Hacıağaoğlu, "Siemens'le işbirliğimiz, Kontrolmatik'e Siemens ile mühendislik, entegratör ve yazılım ortağı olarak kendini kanıtlama fırsatı sağlayacak. Biz de Siemens otomasyon ekipmanı ve yazılım çözümlerinin standartlaştırılmasına yardımcı olacağız. Kontrolmatik ve Pomega olarak bizi her zaman en son teknolojinin en ön saflarında tutacak fırsatlar arıyoruz ve Siemens ile çalışmak da bu yöndeki başarımızın devamını sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Siemens yetkilisi Jefi Bardavit de söz konusu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bu alanda küresel ittifak kurma ihtimali gerçekten ilham verici ve bu aynı zamanda ortaklığımızda yenilikçilik, verimlilik ve en son teknolojiye bağlılığı simgeleyen önemli bir kilometre taşına işaret ediyor. Siemens, Kontrolmatik ve Pomega arasındaki sinerji, endüstri standartlarını yeniden tanımlamaya ve dönüştürücü çözümler yaratmaya hazırlanıyor. Hizmet verdiğimiz alanlarda çığır açan gelişmelerin önünü birlikte açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kontrolmatik ve Pomega ile başarı için doğru ortakları bulduklarına inandıklarını aktaran Güney Carolina Üniversitesi'nden Doktor William E. Mustain ise şunları kaydetti:

"Tasarladığımız bu tesisi hayata geçirmek için bizimle aynı vizyonu paylaşan ve projeye benzersiz becerilerini katacak ortaklar gerekiyor. Bu ekibin birleşik iş, bilim ve teknoloji deneyimi, bütünün parçaların toplamından daha büyük olduğu bir şey yaratıyor ve eyaletimiz adına sürdürülebilir bir eğitim, inovasyon ve iş modeli sağlamak için güçlü bir temel oluşturuyor. Siemens, üniversitemizdeki öğrencileri güçlü bir şekilde desteklemekte ve eğitime olan bağlılığını ortaya koymaktadır. Dijital tasarım ve işletimle ilgili sağladıkları kaynaklar, öğrencilerimizin mezun olur olmaz enerji dünyasına katkıda bulunmaya hazır olmalarını sağlayacak."

Kaynak: aa