Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi Başkan Vekili Yakup Üçüncüoğlu, yaz sezonu nedeniyle azalan kan stokları nedeniyle vatandaşlara kan vermeleri konusunda çağrıda bulundu. 

Kan vermenin önemine değinen Yakup Üçüncüoğlu, bir ünite kanın 3 can kurtardığını söyledi. Üçüncüoğlu; "Ramazan dolayısıyla ve yaz mevsimi nedeniyle insanlarımızın kan verme oranı düştü. Bu nedenle stoklar azaldı ve vatandaşlarımız sürekli kan anonsları yaptırmak zorunda kalıyor. İnsan yoğunluğunun çokluğu da stokların azalmasına neden oldu. Biz Kızılay Sinop Şubesi olarak, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını ve kan bağışında bulunmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Bir ünite kan 3 can kurtarıyor. Bağışta bulunduğunuz takdirde dokusuyla, kök hücresiyle bir çok vatandaşımıza hayat veriyoruz. Ayrıca kan bağışında bulunan vatandaşlarımız adına bir fidan dikiliyor" dedi.

Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Korucuoğlu ise, Sinoplu vatandaşları kent merkezindeki kan alma birimine beklediklerini kaydetti. Korucuoğlu, tüm ilçelerde kan alma birimi ve il merkezinde de kan merkezi kurmak için çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi. 
 
Editör: Vitrin Haber