Türkiye'nin yarısında kar yağışı ve soğuk hava hakimken, Sinop'ta deniz suyu sıcaklığı 10 derece, hava sıcaklığı ise 9 derece olarak kaydediliyor. 3 aylık bir dönem için Sinop'ta bulunan Açık Su Yüzücüsü Berkan Çelik'te antrenmanlar için son derece elverişli olan deniz suyu sıcaklığını en üst seviyede değerlendiriyor. 
37 yaşındaki sporcu Sinop'ta kaldığı süreçte çalışmalarına Master Branşı bulunması sebebiyle Sinop Yüzme Cimnastik Spor Kulübü ile birlikte devam edecek. Sporcu Sinop'ta Açık Su Yüzme (Open Water Swimming Cup), İnternational Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası ve Samsung Kıtalararası Yüzme Yarışmaları'na (Bosphorus Cross-Continental Swimming Race) hazırlanıyor.  

Kıtalararası yüzücü Çelik, ülkemizde açık su yüzme sporunun yaygınlaşması ve Sinop'u açık su yüzme alanında elverişli olduğuna dikkat çekmek amaçlı bugün liman bölgesinde denize girdi. 

Sinop'un yüzme ve su sporları için muhteşem bir coğrafya olduğunu ve ülke çapında su sporları ile anılması gereken bir şehir olduğunu belirten sporcu, farkındalık oluşturmak adına liman bölgesi ve Aşıklar caddesinin önünde yüzerek insanlara Şubat ayında da Sinop'un yüzmek için uygun bir yer olduğunu gösterdi. Tarzan Kemal'in kış aylarında denize girdiğini hatırladığını belirten yüzücü, özellikle soğuk su yüzme branşında Türkiye'de başlayan çalışmalara katılmakta. Sinop'ta dört mevsim yüzülebileceğini, Sinop'un eşsiz bir şehir olduğunu belirten sporcu, çevredeki vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Open Water (Açık Su Yüzme) yüksek dayanıklılık konsantrasyon ve çok iyi kondisyon isteyen bir yüzme branşı olarak biliniyor.

Editör: Vitrin Haber