Sinop’ta Pazartesi ve Perşembe günleri kurulan halk pazarında satışa sunulan mandalinanın kilogram fiyatı 30 ile 50 lira arasında değişiyor.
Türkiye’nin üretim merkezlerinden olan Antalya, Mersin, Adana ve Hatay illerinden getirilen mandalinalar, vatandaşlar tarafından beğeniyle tüketiliyor. Rengi, aroması ve kolay soyulabilmesiyle özellikle kış aylarında en çok tercih edilen meyveler arasında bulunan mandalina, bu yıl da sofraların vazgeçilmezi olacak.
Pazarcı esnafı, mandalinanın bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve bol miktarda C vitamini içermesi nedeniyle kış hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olduğuna dikkat çekti.
Besin değerleri bakımından zengin olan mandalina, C vitamininin yanı sıra potasyum ve kalsiyum gibi mineraller de barındırıyor. Uzmanlar, günlük olarak tüketilen birkaç mandalinanın vücut direncini artırdığını, aynı zamanda sindirim sistemine de olumlu katkılar sağladığını belirtiyor.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Sinop’ta pazarlarda renkli görüntüler oluşturan mandalina tezgâhları, hem esnafın yüzünü güldürüyor hem de vatandaşlara doğal ve sağlıklı bir seçenek sunuyor.