Sinop Üniversitesi (SNÜ) Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Arıcılık ve Arı Ürünleri Çalıştayı’na katılmak üzere Sinop’a gelen Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Uzman Biyolog Tuğçe Çaprazlı, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, coğrafi işaret belgesi alınan Sinop Kestane Balına yönelik Sinop Üniversitesince sürdürülen çalışmalar ele alınırken, SİNATE adıyla pazara sunulması hedeflenen Kestane Balının, bölge ekonomisine sağlayacağı katkılar değerlendirildi.
Ziyarette SNÜ Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’na hediye takdim etti.

Görüşmeye SNÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci ile Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürün Doç. Dr. Emire Elmas da eşlik etti.

Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Uzman Biyolog Tuğçe Çaprazlı daha sonra, SNÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci ile bir araya gelerek, 3 Aralık 2021 Cuma günü (bugün) yapılacak olan Arıcılık ve Arı Ürünleri Çalıştayına ilişkin hazırlıkları gözden geçirdiler.

Hazırlık toplantısında, Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emire Elmas ile Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Rıza Bayrak ve Dr. Öğr. Üyesi Dilek Sağır da hazır bulundu.

Editör: Vitrin Haber