SPOR

Kayıtlar devam ediyor





Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ücretsiz gençlik kamplarına başvurular devam ediyor.

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek amacıyla deniz ve doğa kampları için Mayıs ayında başlayan başvurular devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği ücretsiz kamplara, 12 - 15 yaş grubu gençler deniz, 16 - 22 yaş grubu gençler ise doğa kampları için başvuruda bulunabilecek. 
 
Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca karşılanacak ve gençlerden her hangi bir ücret alınmayacak.

Başvurular nasıl yapılacak?
Kamplara başvurular 05 Mayıs - 06 Haziran 2014 tarihleri arasında, www.genclikkamplari.gov.tr adresinden gençler tarafından on-line olarak yapılabilecek. Kamp yeri seçilmeksizin tercih edilecek dönemler seçilebilir. Kamplara katılacaklar, 10 Haziran 2014 tarihinde ilan edilecek. 

Kamplara katılması uygun görülenler kesin kayıt yaptırmak için gitmeye hak kazandığı kampın başlama tarihinden en geç 10 gün öncesine kadar on-line başvuru formlarının çıktılarını bulundukları il ve İlçe Gençlik Merkezine ya da  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüklerine(Gençlik Merkezi olmayan İlçelerimiz için geçerlidir.) onaylatılacak. Asil listeden kayıt yaptırmayanların yerine yedek listeden gençler gönderilecek. İllerin katılım kontenjanları her ilden yapılan başvurular da dikkate alınarak 02 Haziran 2014 tarihinde ilgili bakanlıktan duyurulacak.
 
Çeşitli aktiviteler olacak!
Deniz ve doğa kam programında; Paintball,  at biniciliği, ,deniz ve havuz etkinliği, el sanatları, geziler, halk oyunları, ip parkuru, kişisel gelişim eğitimleri, kitap okuma etkinliği, kano, tırmanma duvarı, mini golf, okçulu,sokak oyunları ve tiyatro gibi çeşitli faaliyetler var.