Karadeniz Ulusal Turizm ağında örgütleniyor.                                                                                                                                                                               
          Karadeniz Turizmde geç kaldığı gibi Turizm örgütlenmesinde de geç kalmıştır.                                                                                                                                  
          Temel 1970’li yıllarda Almanya’ya işçi olarak gider. Almanlar Temel’e sorar “ Temel Türkiye’ye turist olarak hangi ile gidelim? ”. Temel; “ Antalya’ya gidin, Marmaris’e gidin, Akdeniz’e, Ege’ye gidin ” der. Temel’in arkadaşı; ” Temel sen niye Karadeniz’e kimseyi göndermiyorsun sen Karadenizli değil misin?” diye sorar.  Temel “ Karadeniz Dünya Cennetidur oni kendumuze saklayuruk. ”  diye cevap verir.                                                                                                                                                                              
           Temel belki haklı ancak saklı cennet kalmadı. Turizm endüstrisi 21.yy’ın en hızlı gelişen endüstrisi, özellikle küresel ısınma ile Karadeniz her geçen gün turizmde değer kazanıyor. Marka otellerin dev binaları yükseliyor. Buna paralel olarak Karadeniz Ulusal ve Uluslararası alanda turizm de örgütlüyor.                                                                            
         Geçen yıl SKAL Karadeniz’de örgütlenmiştir. Bu sene de KATİD (Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği) kuruldu. 18 Karadeniz ilimizin birleşerek örgütlenmesi tamamlandı.                                                                                                                               
         SKAL üyesi Murat Toktaş genç dinamik bir turizmci, KATİD başkanlığını yürütüyor. Murat Beyi katıldığım tüm turizm platformlarında aktif olarak görüyorum ve mutlu oluyorum.                                                                                                                          
        Kendilerine başarılar dilerim.                                                                                                                                      
        Karadeniz turizminin, bölgenin turizm potansiyelinin değerlendirilmesinin hikayesini Karadenizlilerin kendisi yazamazsa bu hikayeyi Kömürcüler,  Termikçiler ve Hesçiler yazar. Bu nedenle sevgili Murat Toktaş’ı kutluyorum.                                    
        TUROFED’in alt kuruluşu olarak Sinop’un da içinde bulunduğu 18 Karadeniz ilimizin turizmcileri 24 Mayıs 2014 tarihinde Samsun North Point Otel’de bir araya gelecek ilk istişare toplantısını gerçekleştirdiler. Benimde izlediğim toplantıda Karadeniz turizminin sorunları ve aldıkları mesafeyi tartıştılar. 2013 Aralık ayında kurulan genç dernek tüm işletme ve belgeli tesisleri üye yapıyor ve bölgede turizm adına söz söylemeye ve bölgenin tanıtımına katkı yapmaya çalışıyor.                                                                                                                         
        Ocak 2014’te ilk kongresini yapan dernek, bölge, özel ve resmi kurumlarla işbirliği ile önemli bir Turizm Platformu durumuna gelmeyi başardı.
        Karadeniz’de turizmin gelişmesi ve Karadeniz’in Türkiye’nin en yeni marka destinasyonu haline gelmesi de Karadenizli aidiyati olan Müsteşarımız Sayın Özgür ÖZASLAN ve TURSAB Genel Başkanı Sayın Başaran ULUSOY’un Karadenizliler için önemli bir fırsat olduğu unutulmamalıdır.
         Bölgeyi bir turizm havzası olarak ele almaları ve paket programlarla turlara alternatifler sunmayı planlıyor. Turizm pazarlarında bölgeyi satmanın planlarını yapıyor ve bölgenin pazarlık gücünü artırmaya çalışıyor.
        Sinop olarak Karadeniz bölgesindeki turizm gelişmelerini yakından takip ediyor ve Karadeniz ile ilgili kurulan tüm turizm platformlarında yer almaya çalışıyorum. Bölgede etkin bir platform olarak KATİD’İN çalışmaları için sevgili Murat Bey’in nezdinde tüm katılımcılarına teşekkür ederim.