GÜNCEL

Kastamonulu kadın çiftçilerden Sinop’a ziyaret

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği örnek kadın çiftçileri İller arası proje gezisi programı kapsamında Kastamonulu çiftçi kadınlar Sinop’u ziyaret etti. 

Kastamonu İl Müdürlüğünde görevli Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ümit Uçar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop ile birlikte  kadın çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirilen teknik gezi programında Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Vekili M.Fatih Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Cem Sönmez, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Yakup Ayar ve Mühendis Zafer Kurt, katılımcıları Sinop’ta kurulu olan modern sera projeleri ile Sinop’ta ilk defa uygulanan tıbbi aromatik bitkiler ve çilek serası gezdirildi. 

Düzenlenen gezide Betareks çilek serası, Doka çilek serasını ziyaret eden katılımcılar, Safran, biberiye, Adaçayı, Itır ve Ekinezya tarımı ile ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı. 

Katılımcılar ayrıca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü ve Teknik personelinden üretim alanları, seralar ve yetiştiricilik konularında bilgiler aldı.