Sinop'ta vatandaşlar kurban etlerini kıymaya dönüştürmek için kasaplara akın etti.

Kurbanlık etlerini kıyma haline getirmek için kasaplara giden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kent merkezindeki kasaplar vatandaşların kıyma ve ev yapımı sucuk talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor. Et satışlarının azaldığı Kurban Bayramında kasaplar kurban etlerini çekerek dükkanlarının masraflarını çıkarmaya çalıştıklarını söyleyerek, bayram öncesinde et satışları düşse de kıyma çekerek mesailerini devam ettirdiklerini kaydetti.

Kurbanda büyük yoğunluk yaşadıklarını belirten Sinoplu Kasap Hakan Cezayir, "Kurbаn sоnrаsı bizim işlеrdе 45 gün, 2 аy kаdаr bir sürе durgunluk оluyоr. Bunu dа nоrmаl kаrşılıyоruz. Vаtаndаş kurbаnının yüzdе 20'sini, 30'unu mutlаkа kеndilеrinе аyırıyоr. Onun tükеtimi bitеnе kаdаr dа illаki vаtаndаş еt аlmıyоr. Şuаndа dа еksеri müştеrilеrimiz kıymа çеktirmеk için, еt dоğrаtmаk için vе kışın kаvurmа için kuyruk yаğı оlsun iç yаğı оlsun bunlаrа tаlеp birаz dаhа yüksеk" dеdi.

Kesilen kurban etlerini derin dondurucularda saklamak isteyen vatandaşlar, etlerini kilosu 1 TL karşılığında kasaplarda kıyma çektirdi.


Editör: Vitrin Haber