Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ilde hissedilen 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlara iletilmek üzere 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda organize edilen kan bağışı ve ayni yardım kampanyası ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 

EN BÜYÜK İKİNCİ FELAKET
6 Şubat Pazartesi günü sabah 04:00 itibari ile yaşanan depremin 1939 yılında Erzincan’da yaşanan depremden sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci felaketi olduğuna vurgu yapan ValiErol Karaömeroğlu; “Hem yüz ölçümü itibariyle hem etkilenen insan sayısı itibariyle çok geniş bir alanı etkiledi. Bir milli seferberlik içerisindeyiz. Devletimiz tüm kurumlarıyla beraber teyakkuz halinde, bu elim hadisede Sinop olarak bize düşen birlik beraberlik içerisinde o bölgelere lojistik destek sağlamak. Bu kapsamda biz Sinoplu hemşehrilerimizin desteğiyle şuana kadar bölgeye 241 personel ve 91 aracı sevk ettik, lojistik desteklerimiz devam ediyor. Sizinde burada gördüğünüz gibi depomuzda ‘haydi Sinoplular’ dedik ve Sinoplu hemşehrilerimizde duyarlılıklarını, yardımseverliliklerini, kadirşinaslıklarını gösterdiler. Bu açıdan Sinoplu hemşehrilerime teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu hadisenin üstesinden gelecek iradeye sahibiz, inşallah en kısa sürede devlet millet işbirliğiyle el ele gönül gönüle bu hadisenin üstesinden en kıssa sürede geleceğiz. Ben tüm hemşehrilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

EN BÜYÜK DESTEK BATTANİYE, GIDA VE SU
Vali Erol Karaömeroğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Karaömeroğlu, halktan bekledikleri en büyük desteğin battaniye, gıda ve su olduğunu söyledi. Destekleri hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırdıklarının altını çizen Vali Erol Karaömeroğlu; “Allah’ım bir daha böyle büyük bir afetler vermesin. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Ölenlere rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah bununda üstesinden hep birlikte geleceğiz” diye konuştu. 



 

Editör: Vitrin Haber