Karadeniz turizm sezonu Mayıs ayı itibarı ile açıldı. Karadeniz kentlerinde bir hareketlilik var. İller arasında ekonomik geçişler ve transferler hızlandı. Tv kanallarının Karadeniz'e talepleri ve özellikle Sinop'a ilgileri dikkat çekiyor. Tur operatörlerinin grup  gezileri ve incelemeleri yabancı seyahat acentelerinin  ilgileri bölgenin değerinin gittikçe arttığını gösteriyor.

18 Nisan'da Körfez ülkeleri acente ve ziyaretçilerini info tur için ağırlayan Sinop, Haziran'ın ilk haftasında Selanik gazeteci ve basın mensuplarını ağırladı. 16 Mayıs'ta Brüksel'den 55 tur operatörü, gazeteci ve din adamı Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'a bir gezi düzenleyerek bölgenin turizm değerleri ve potansiyeli hakkında bilgi edindiler. 26 - 27 Mayıs tarihlerinde ise 63. Yerel
Gazetecilik ve Meslek İçi Eğitim Semineri Sinop'ta yapıldı ve bölge irdelendi. Sezonun açılımıyla hava, kara ve deniz trafiği hızlandı. Küresel ısınma ile tatilcilerin tercihi olan Akdeniz'in yerini Karadeniz'e bıraktığı gözlemleniyor. Karadeniz'in serin dağları ve yaylaları eteklerindeki turkuvaz mavisi, az tuzlu denizi, kültür ve doğa turizmi konseptli tatil keyfini bilenler için Karadeniz önem arz ediyor. Sinop 4000 yatak kapasitesi, denize sıfır butik otelleri ve pansiyonları, turizme yatkın halkı ile ev pansiyonculuğu, çadır ve karavan turizmiyle Karadeniz tatil beldeleri içerisinde gözde sayılıyor. Sinop'ta 500 aile ev pansiyonculuğu yapıyor. 50 TL civarında gecelik pansiyon konaklaması ile ucuz tatil fırsatı sunuyor.

Karadeniz turizm havzasında Sinop'un önemli bir konumu var. Yazları çok yağışlı değil. Deniz, doğa ve kültür turizmi için önemli bir potansiyeldir. Turizmde altyapı sorunlarını çözüyor. Deniz, hava ve kara ulaşımında yol almış. Bu yoğunluk ve sirkülasyon yeni turizm yatırımlarını da tetikleyecek. Kışın 30.000 nüfuslu bir kent olan Sinop yazın 200.000 nüfuslu bir tatil beldesi oluyor. Kent için turizm girdileri ve yarattığı katma değer yöre halkının refah düzeyine önemli oranda katkı sağlıyor. Kent merkezinde Balatlar Kilisesinde yapılan kazı çalışmaları kent ve dünya tarihinin aydınlatılmasında önemli ipuçları veriyor. Özellikle Yunan ve İtalyan arkeologlar kazıya çok ilgili. Kruvaziyer yolcu gemileri ile gelen turistlerde kazıyı çok merak ediyor. Sinop'un Kanal Projesi tanıtımda önemli rol oynuyor. Sinop'a gelen turistler kanal bölgesini ve iki denizin birleşmesini merak ediyor. AB Projesi ve Alan Yönetimi ile gerçekleştirmeye çalışılan kentin Kültürel Dönüşüm Projesi merakla izleniyor. Antik dönem yerleşim yeri tarihi yarımada silueti ve kaleleri özellikle turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Kısaca Karadeniz turizm havzası yeni bir destinasyon ve insanlara egzotik geliyor. Keşfedildikçe, tanıtım arttıkça sirkülasyon artıyor. Bölge kazanıyor ve Türkiye kazanıyor.