Ülkemizde tarımsal alanlarda önemli ürün kayıplarına neden olan kahverengi kokarca son günlerde ilimizde de görülmeye başladı. Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sinop merkez ve ilçelerin ziraat odası başkanları ile bir araya gelerek, Sinop tarımını tehdit eden bu zararlı böcekle mücadele çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Sinop'ta trafik kazası Sinop'ta trafik kazası

Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben, Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, Durağan, Dikmen, Saraydüzü, Ziraat Odası Başkanı Enver Yiğin, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca ve Türkeli Ziraat Odası Başkanı Günay Özçelik’in katıldığı toplantıda, 2017 yılında Batum'dan ülkemize giriş yapan ve il genelinde yaygın bir şekilde görülmeye başlayan Doğu Asya kökenli bir tarımsal zararlı olan Kahverengi Kokarca ile mücadele çalışmaları ele alındı.

300 den fazla bitkide zarar meydana getiren ve kışlamak için toplandığı alanlarda insanlarda rahatsızlık oluşturan bu zararlı böcek ile ilgili olarak İlçelerde üreticileri uyarmak için mücadele çalışmaları gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca İlçelerde de zararlı hakkında toplantılar düzenlenerek bu böcekle ilgili mücadelede en etkili yöntemin biyolojik mücadele olduğu, zararlıyla kimyasallarla mücadele faaliyetinde bulunan üreticilerin İl-İlçe Tarım Müdürlüğüne danışmadan ilaçlama yapmamaları hakkında bilgi verilmesi kararlaştırıldı.

Editör: Serhat Özşahin