Kahramanmaraş’ta bir grup, İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısını lanetleyerek, hayatını kaybeden vatandaşlar için dua etti.

Dulkadiroğlu ilçesi Demokrasi Meydanı’nda toplanan Milli Beka Hareketi isimli grup, terör kurbanları için ezan ve Kur’an okudu, dua etti. Grup adına açıklama yapan Samet Kaya, “Ülkemiz, yıllardan beri süregelen bir çalışmayla PKK terör örgütü ile amansız bir mücadele vermektedir. Bu mücadele de başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri, daha sonra da İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun üstün çalışma ve çabaları neticesinde terörün kökünün kazınmasında sona doğru gelinmiştir. Dün yaşanan haince saldırı bize cennetmekan Muhsin Yazıcıoğlu’nun şu sözlerini hatırlattı; devlet olmanın gereği, terör örgütü ile müzakere yapmak değil, terörle mücadele etmek ve bölücü terörün kökünü kazımak, yok etmektir. Şunları söylemekte büyük fayda vardır, 2023’e Erdoğan’sız çıkmak, yükselen değer ve güç Türkiye’nin yükselişini durdurmak isteyen karanlık mihraklara fırsat verme Türkiye’mdir” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sonrası dua eden Hacı Altun ise Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Kasım ayını bekleyin diyordu, parmağın var mı bomba patlatıldı. Kürt-Türk-Laz kardeştir. Bugün burada kardeşlerimiz şehitlerini anmak için toplandı” dedi.

‘Kahrolsun PKK, kahrolsun işbirlikçileri’ diye slogan atan vatandaşlar daha sonra alandan sessizce ayrıldı.

Kaynak: iha