Sinop’ta, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklamada bulunan Sinop MHP Kadın Aile Çocuk ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cemile Tekin Ofluoğlu,  kadının aile ve toplum içinde önemine vurgu yaparak ‘Arzum odur ki, kadına şiddeti konuşmayacağımız,  Türkiye yüzyılı, kadınların yüzyılı olsun’ dedi.

AİLEYİ GÜÇLENDİRMEK BİRÇOK SORUNU KAYNAĞINDA ÇÖZER

Kadınları hor gören, istismar eden, şiddete başvuranın her kim olursa olsun zavallı olduğunun altını çizen Cemile Tekin Ofluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal alanda sürdürülebilir kalkınmasını destekleyecek anahtar kurum ailedir. Aileyi güçlendirmek birçok sorunu kaynağından çözüme kavuşturmak demektir. Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunudur. Hemen hemen her toplumda mücadele edilen sosyal sorunların başında gelen şiddetin en yoğun uygulandığı kesimlerin başında maalesef kadınlar gelmektedir. Kadına yönelik şiddetin, temel İnsan hakları ve özgürlüklerin ihlali olduğunun da bir kez daha altını çizmek isteriz.

TÜRKİYE YÜZYILI KADINLARIN YÜZYILI OLSUN

Kenan Aral’dan, Başkan Gürbüz’e anlamlı hediye Kenan Aral’dan, Başkan Gürbüz’e anlamlı hediye

Hukuki önlemlerin yeterli olmadığının, aynı zamanda toplumsal bilinçlenme ve eğitime ihtiyaç olduğunu da yinelemekte fayda var. Şiddetin önlenmesi hepimizin görevidir. Kadın  anadır, kadın vatandır, kadın bayraktır.  Unutmadan geçemeyeceğim, çok ince düşünülmüş gerçek bir tespitinde Türk Müziğine damgasını vurmuş Neşet Ertaş üstadın dediği gibi ‘Kadın insandır, erkek ise İnsanoğlu’.  Arzum odur ki kadına şiddeti konuşmayacağımız, ‘Türkiye yüzyılı, kadınların yüzyılı olsun”.

Editör: Merve Yerli