Bayraklı’nın genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi; Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alan için hazırlanan revizyon imar planını da tamamladı. Askıya çıkarılan planlarda yeşil alan oranının, sosyal donatı alanlarının ve kat yüksekliklerinin artırılması öngörüldü.

Bayraklı Belediyesi, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinin ardından, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki revizyon imar planını da tamamladı. Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan planlar askıya çıkarıldı. Bölgenin görünümünü tamamen değiştirecek planlama çalışmaları çerçevesinde, üç mahalledeki yeşil alan oranı 70 bin metrekare artırılarak 90 bin 500 metrekareye yükseltildi. Sosyal donatı alanlarının oranı da 110 bin metrekareye çıkarıldı.

Belediyeden bilgi alınabiliyor

Park, otopark, spor salonları, pazar yeri gibi sosyal tesislere de planda yer verildi. Parsel bazında yapılacak yeni inşaatlar için kat sayısı en fazla 15 olarak belirlenirken, eğitim alanları ve sağlık tesisleri için de yer ayrıldı. Mevcut plandaki eğitim ve ibadet alanları korundu. Planlama alanına sağlık alanı da eklendi. Vatandaşların, belediyeye gelerek planlar hakkında bilgi alabileceği belirtildi.

"Örnek bir dönüşüm olacak"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Yarınlara daha modern ve daha yaşanabilir bir Bayraklı bırakmak amacıyla, ilçe genelinde kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adalet ve Manavkuyu’nun ardından, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı revizyon imar planının da tamamlanıp askıya çıkması son derece önemli. Yenilenen konut stoku, yol bağlantıları, yeşil alanları ve sosyal tesisleri ile modern ve örnek bir dönüşüm çalışması yürüteceğiz. Herkesin hemfikir olacağı bir planlama anlayışı ile kimseyi mağdur etmeden, geleceğin Bayraklı’sını birlikte oluşturacağız” dedi.

Kaynak: iha