İYİ Parti Sinop Merkez İlçe 3. Olağan Kongresi, Sabahattin Ali Kültür Merkezinde büyük bir katılımla yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından gündem maddelerine geçildi. Faaliyet ve gelir gider raporlarının okunması ardından konuşmalara geçildi. 

3,5 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten ve tekrar aday olmayan Serpil Ünlütürk, bayrağı yeni başkan ve yeni yönetime devrederken, 5 yıllık hizmet sürecini değerlendirdi. 

TÜRK MİLLETİNE HİZMET BORCUMUZ VAR

Serpil Ünlütürk, "Saha çalışmalarımızı saygıyla, omuz omuza, yan yana, kardeşlik hukuku içerisinde yapacağız. Unvanlar önemli değildir. Bu gün ben yarın sen bir bayrak yarışıdır siyaset. Devlete, millete hizmet yarışıdır. Herkes devletine, milletine, partisine hizmet ettiği kadar değerlidir. Kişisel egolarımızı, hırslarımızı bir kenara bırakarak, aynı hedef doğrultusunda, ben olmayı bir kenara bırakıp, biz olarak mücadele edeceğiz. Ve yürekten inanıyorum ki, başaracağız. Başta genel başkanımız olmak üzere hep birlikte inançla, azimle ve kararlılıkla iktidar hedefimize yürüyeceğiz. Hepimiz ekmeğini yiyip, suyunu içtiğimiz bu topraklara borcu var. Vatan toprakları için şehit düşmüş, toprağın altında yatan şehitlerimize borcumuz var. Büyük Türk Milletine hizmet borcumuz var. Güçlü bir devlet, mutlu, huzurlu, gelecekten umutlu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. İyilerin bu mücadelesi tarihe altın harflerle yazılacaktır. Kuvai Milliye ruhuyla  yola çıkan biz cesurları tarih alkışlayacak. Yaklaşık 3.5 yıldır şerefle yürüttüğüm merkez ilçe başkanlığı görevimi çalışkanlığını ve dürüstlüğünü  taktir ettiğimiz teşkilat başkanım ,değerli kardeşim Murat Başağaoğlu’na sizlerin teveccühünüzle bayrağı devredeceğim" dedi. 

BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Kongreye tek liste olarak giden Murat Başağaoğlu ise konuşmasında İl Başkanı Yılmaz Şanlar ile Serpil Ünlütürk ve yönetimine teşekkür etti. Başağaoğlu, "Türkiye'nin ve Sinop'un umudu olan İYİ Partimizin sayın il başkanı, sayın merkez ilçe başkanı ve yönetim kurullarında ki dava arkadaşlarım beni bu göreve layık gördüler. Siyaset ve dik duruş adına çok şey öğrendiğim merkez ilçe başkanım ve değerli ablamız sayın Serpil Ünlütürk'den  devralacağım bayrağı daha ileriye taşımak ve İYİ Partiyi iktidar yapmak için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendinin Türkiye'deki ve il başkanım sayın Yılmaz Şanlan'ın Sinop'taki cesur ve kararlı mücadelesinde, böyle kutsal bir göreve gelerek yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı yapmak benim için çok büyük onurdur. İl Başkanımız Sn. Yılmaz Şanlan'ın defaatle söylediği gibi, Sinop'ta dokunulmadık omuz, , sıkılmadık el, , çalınmadık kapı sorulmadık hatır bırakmayacağız. İyilerin iktidar yürüyüşünde tüm gönüllere gireceğiz. Partimizi Sinop'ta birinci parti, Türkiye'de de İYİ Partiyi iktidar yapacağız. Buna hepimiz inanalım" diye konuştu.

Yapılan Seçimler sonucu kongreye tek liste olarak giden Murat Başağaoğlu oyların tamamını alarak ilçe başkalığına seçildi. İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan'da eski ilçe başkanı Serpil Ünlütürk ve yönetimine teşekkür ederken, yeni başkan ve yönetimine de başarılar diledi. Şanlan, "İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığımızın 3. Olağan Kongresini çok kıymetli misafirlerimizin ve delegelerimizin katılımıyla bayram havasında gerçekleştirdik. Merkez ilçe teşkilatımızda bayrak değişimi gerçekleşti. Başarılı ilçe başkanımız sayın Serpil Ünlütürk görevi, merkez ilçe yönetim kurulu üyemiz Murat Başağaoğlu'na devretti. Merkez İlçe Başkanımız seçilen değerli kardeşim Sn. Murat Başağaoğlu' ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

YENİ YÖNETİM
Bu arada Murat Başağaoğlu başkanlında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Ayşegül Çavdar, Emriye (Gökmen)Yılmaz, Salih Kaya, Berke Korucuoğlu, Metin Aydınyılmaz, Ekrem Kabakçı, Muhammet Çetinkaya, Mehmet Ali İnce, Namık Özyılmaz, Bekir Emirimam, Barış Gökalp, Hacer Demircioğlu, Nevim Uzun, Kenan Daban, Nahit Şanlan, Sait Bal, Gökhan Güller, Turgay Uzunoğlu, Serkan Çallıoğlu,Hakan Taşkın, İbrahim Coşunarslan, Harun Göksu, Harun Göksu, Şinasi Sait, Şenel Çökmez, Abdurrahman Sütçü, Vedat Keskin, Erdem Akköy, Bedriye Verir, Hüseyin Can, Hüseyin Yurtseven, Melek Taban, Erdinç Öztürk, Tuğba Uzunoğlu, Dilek Ünlü, Ezgi Coşkunarslan, Ali Taşkın, Erkan Eriş, Timur Ozan.

Editör: Vitrin Haber