Yurtdışında eğitim almak isteyenler için İtalya’da birçok üniversitede bulunmaktadır. Bu üniversiteler arasında çok sayıda bölümden öğrenciler istedikleri bölümleri seçebilmektedir. İtalya’da bulunan bölümlerin incelenmesi ve hangi şartlarda bu bölümlerde eğitim alınabileceği ile ilgili bilgi almak mümkün olmaktadır. http://pavaedu.com üzerinden İtalya’daki üniversiteler ve üniversitelerin bölümleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Uluslararası öğrenciler için İtalya'da hangi üniversitelerin bulunduğu ve bu üniversitelerin bölümlerinin avantajları hakkında birçok konu merak edilmektedir. İtalya’daki bölümlerin en popüler olanı ve bitirildiğinde nasıl bir çalışma imkanı bulunduğu ile ilgili çeşitli bilgilere ulaşılabilir. Bu bilgilerin ardından bu üniversitelerden birinde eğitim almaya başlayabilirsiniz.

İtalya’da Üniversite Okumak İsteyenler Hangi Bölümler Seçmeli

İtalya'da uluslararası programlar sunan birçok üniversite bulunmaktadır. İtalya'da okumanın çeşitli avantajları vardır. Bu avantajların kullanılması ve iyi eğitim almak için bu üniversitelerin sunduğu eğitimler ve avantajlar araştırılmalı. İtalya’da hangi bölümler avantajlı şeklinde sorulan sorunun cevabı şu şekilde sıralanabilir:

·       Tıp

·       Mühendislik

·       Mimarlık, tasarım ve şehir planlama

·       İşletme, ekonomi, finans

·       Siyaset bilimi, tarih ve uluslararası ilişkiler

·       Psikoloji, sosyoloji ve dilbilim

İtalya'daki uluslararası öğrencilerin sayısı her yıl artmaktadır. Bu ülke uluslararası öğrenciler için çok çeşitli kurslar sunmaktadır ve dünyanın her yerinden öğrencileri kendine çekmektedir. Son birkaç yılda, İtalya'da tıp okumayı seçen uluslararası öğrencilerin sayısı da önemli ölçüde artmıştır. Bunun yanında özellikle estetik binaları ile ünlü İtalya’da mimarlık ve mühendislik bölümleri de çokça seçilmektedir. Bu bölümler hakkında Pavaedu sitesinden bilgi almanız uygun olacaktır.

İtalya’da Üniversite Okumanın Avantajları Nelerdir?

İtalya, zengin tarihi ve kültürüyle tanınan bir ülkedir. Aynı zamanda Avrupa'nın en ünlü üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Aslında, dünyanın en prestijli üniversitelerinden bazıları İtalya'da bulunmaktadır. Yurtdışında okumak isteyen öğrenciler için İtalya’da okumanın bazı avantajları olduğu bilinmektedir. Bu avantajlar yabancı öğrencilerin bu ülkeye yönelmesini sağlamaktadır. İtalyan üniversitelerinin uluslararası öğrenciler için birçok avantajı vardır:

·       Yüksek kaliteli öğretim kadrosu ve programları;

·       Düşük öğrenim ücretleri;

·       Güzel bir iklime ve kültürel cazibe merkezlerine sahip çekici bir şehirde yaşama olasılığı;

Bu olanaklara sahip olmak isteyen öğrenciler rahat bir öğrencilik geçirmek ve güzel bir bölümde okumak için bu ülkeye gelebilir. İtalya’da yer alan üniversitelerle ilgili olarak Pavaedu sitesinden bilgi alabilirsiniz. Böylece hayalinizdeki üniversitede okumaya başlayabilirsiniz.

İtalya’da Üniversite Sistemi Nasıldır?

İtalya’da üniversite okumak Avrupa ülkeleri arasında popüler hale gelmeye başlamıştır. Yabancı üniversitelerde okumak isteyenler İtalya’daki üniversiteleri incelemektedir. Yapılan araştırmada İtalya’da üniversite sistemi hakkında da bilgi edinebilirsiniz. İtalya’da üniversite eğitim sistemi 3 bölüme ayrılmaktadır. Bu eğitim sistemleri şu şekildedir:

·       Üniversiteler: Bunlar, lisans ve yüksek lisans derecelerinin yanı sıra lisansüstü diplomalar sunan araştırma odaklı büyük kurumlardır.

·       Enstitüler: Bunlar, 14 ila 19 yaşları arasındaki öğrencilere çeşitli mesleki eğitim kursları veren orta öğretim kurumlarıdır.

·       Yüksek Enstitüler: Bu enstitüler bir dizi lisans ve yüksek lisans derecesi sunar, ancak ana odak noktaları araştırmaya dayalı değildir.

İtalyan üniversite sistemi devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden oluşmaktadır. Bu üniversitelerin sundukları fırsatlar bu sebeple farklıdır. Devlet üniversitelerinde okumak çok daha uygun fiyata olmaktadır.

Öğrenciler, lisans düzeyinde veya lisansüstü düzeyde bir dizi farklı kurs arasından seçim yapabilir. Lisans derecelerinin tamamlanması genellikle üç yıl sürerken, lisansüstü derecelerin tamamlanması genellikle bir yıl sürer. Öğrencilerin İtalya'daki bir üniversitede birden fazla alanda eğitim görmeleri yaygın bir durumdur, bu nedenle bölüm araştırırken birden fazla bölümü araştırmak da uygun olacaktır. Pavedu sitesinden bu bölümler hakkında detaylı bilgilere ulaşmanız mümkün olacaktır.

İtalya’da Üniversite Bitime Dereceleri Kaç Yıl?

İtalya'da üniversitelerde farklı dereceler farklı zamanlarda bitirilmektedir. Bu sistem hakkında bilgi alarak istediğiniz eğitim derecesini kaç yıllık bir sürede bitireceğinizi öğrenebilirsiniz:

·       Lisans derecesi: 3 yılda bitmektedir.

·       Yüksek lisans derecesi: 1-2 yılda bitmektedir.

·       Doktora: 2-3 yılda bitmektedir.

İtalyan üniversiteleri, uluslararası öğrenciler için çok çeşitli bölümler sunmaktadır. İtalya'daki birçok üniversite ve çok çeşitli uzmanlık alanları sayesinde, sizin için doğru olanı bulmak çok kolay olacaktır. İtalya'daki üniversiteler iki ana kategoride hizmet sunmaktadır. Bu kategoriler kamu ve özel olmak üzere iki çeşittir. Devlet üniversiteleri devlet tarafından finanse edilir ve genellikle çok az ücret alınır veya hiç öğrenim ücreti talep etmez. Öte yandan, özel üniversiteler daha yüksek öğrenim ücreti talep etmekle birlikte ancak kamu üniversitelerinden daha fazla kaynak ve tesise sahip bulunmaktadır.

İtalya’da Hangi Üniversitelerin Hangi Bölümleri Avantajlı

Genel olarak, İtalyan üniversiteleri çok çeşitli lisans dereceleri ve lisansüstü dereceleri sunmaktadır. İtalya'daki uluslararası öğrenciler için en popüler üniversite bölümleri tıp, işletme, ekonomi, mühendislik veya hukuk lisans programlarıdır. Bu alanda araştırma yapan yabancı öğrenciler İtalya’daki üniversitelerin hangisinde hangi bölümler popülerdir bunu araştırmaktadır. İşte bu konuda ulaşabilecekleri bilgiler şunlardır:

·       Bergamo Üniversitesi: Klinik Psikoloji ve İşletme-Yönetim alanında popüler yüksek lisans bölümlerine sahip bulunuyor

·       Roma Tor Vergata Üniversitesi: TIP, Eczacılık ve İngilizce Yüksek Lisans Programları

·       Milano Üniversitesi: TIP, Uluslararası İlişkiler ve Doğal bilimleri

·       Milano Bicocca Üniversitesi: İngilizce TIP eğitiminin yanı sıra İngilizce yüksek lisans programları sunuyor

·       Politecnico Di Milano: Mimarlık ve tasarım alanında İtalya’nın en iyi üniversitelerinden

·       Bologna Üniversitesi: İşletme ve ekonomi alanlarında İngilizce lisans ve master bölümleri

·       Camerino Üniversitesi: Fizik, Kimya ve Matematik alanlarında kaliteli yüksek lisans eğitimi sunuyor

·       Floransa Üniversitesi: Orta İtalya’da Mimarlık ve Mühendislik alanlarında İngilizce eğitim

·       Genova Üniversitesi: 1481 yılında kurulan üniversitede mühendislik master programları oldukça popülerdir.

·       Messina Üniversitesi: İngilizce TIP eğitiminde popüler devlet üniversitelerinden

·       Napoli Luigi Vanvitelli Üniversitesi: Biyomühendislik, Data Science ve TIP alanlarında öne çıkan 900 yıllık devlet üniversitesi

·       Padova Üniversitesi: İtalya’da lisans düzeyinde İngilizce Psikoloji eğitimi veren tek üniversite

·       Venedik Ca’ Foscari Üniversitesi: İşletme ve ekonomi alanlarında en iyi eğitimi sunan devlet üniversitelerinden

·       Torino Üniversitesi: TIP, İşletme ve Moleküler Biyoloji Eğitiminde öne çıkmaktadır.

Kaynak: http://pavaedu.com

Advertorial

Editör: Özge Newstanıtım