İstanbul Süper Amatör Küme 3.Grupta mücadele eden İstanbul Sinop Spor, Kuştepe Spor ile karşı karşıya geldi. Kağıthane Nurtepe Stadında gerçekleşen müsabaka öncesinde Kağıthane Sinoplular Derneği Başkanı Sedat Çelik ve yönetim kurulu İstanbul Sinop Spor’u Kağıthane Sinoplular Derneği'nde şampiyon gibi karşılarken Kağıthane'deki sivil toplum örgütleri de takımlarını yalnız bırakmayarak destekledi.

Kağıthane’nin Sinoplu AK Parti İlçe Başkanı Serkan Cantürk, Dikmen Dernekler Platformu Başkanı İş Adamı Hasan Güleryüz, SİNDEF Bölge Başkanı ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Koç, Sinop Dernekçiliğinin duayen ismi iş adamı Ramazan Ulu, SİAD Başkanı Mukadder Yıldırım, İstanbul Sinop Spor Başkanı Rafet Orhan, Başkan Yardımcıları Turgay Öztürk, Futboldan Sorumlu Başkan Yardımcısı Raşit Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Ulu, Hüseyin Demirkol, Kağıthane Sinoplular Derneği Başkanı Sedat Çelik yönetim kurulu üyeleri SİAD Başkan Yardımcısı Adem Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Sezgin Saatçi, Sinoplu Sanatçılar Harbi Enver, Mehmet Dalgıç, İstanbul Sinop Spor Anadolu Yakası Sorumlusu Sanatçı İzzet Aydın ve İstanbul Sinop Spor’un olmazsa olmazı Gurbetçiler 57 taraftar grubu stadyumda takılarını yalnız bırakmayarak büyük destek verdi.

Maça tutuk başlayan İstanbul Sinop Spor, 30. Dakikada Volkan Olgun Tüzün'ün kafa vuruşuyla gol ile buluşarak ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Maçın ikinci yarısında Kuştepe Spor bir penaltıdan yararlanamazken maçın 75. Dakikasında Furkan Orhan'ın attığı golle İstanbul Sinop Spor durumu 2-0'a getirdi. Maç, bu skorla biterken, puanını 43'e yükselterek lider olarak geldiği Kağıthane'den lider olarak döndü.

Maç sonu soyunma odasında takımı tebrik eden Başkan Rafet Orhan ve yönetim kurulu üyeleri takımın coşkusuna ortak oldu.
Çapa Spor ve Gaziosmanpaşa Spor haftayı mağlubiyetle kapatınca statü gereği plaff of yükselecek iki takım İstanbul Sinop Spor ve Cevizli Anadolu Spor takımları oldu. Sadece kimin lider kimin ikinci sırada çıkacağı son iki hafta belli olacak. Şu anda 43 puanla lider olan İstanbul Sinop Spor avantajlı durumda bulunuyor.

BAŞKAN ORHAN: BUGÜN SADECE MAÇ KAZANMADIK
İstanbul Sinop Spor Başkanı Rafet Orhan maç sonu yaptığı açıklamada takımı futbolcuları teknik heyeti ve camiayı tebrik ederken bu ligi şampiyon bitireceklerini kaydetti. Kağıthane Sinoplular Derneği Başkanı Sedat Çelik ve yönetim kuruluna SİNDEF Bölge Başkanı Hüseyin Koç'a, Dikmen Dernekler Platformu Başkanı Hasan Güleryüz ve tüm STK temsilcilerine teşekkür ederek bugün bu takımın tüm Sinopluların takımı olduğunu gösterdikleri ve yoğun kar yağışına ve kötü hava koşullarına rağmen takıma sahip çıkarak destekleyerek örnek bir davranış sergiledikleri için teşekkür etti. Takımımız Kağıthane Sinoplular Derneği'nin ziyaret etti. Yönetim kurulumuzu ve takımımızı ağırlayan ev sahipliği yapan bugün stada gelip bizimle mutluluğumuzu paylaşan tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Hedeflerinin ilkini gerçekleştirdiklerini ve Play off çıktıkları için mutlu olduklarını kaydeden Başkan Orhan el ele vererek bu takımı hep birlikte BAL Ligine çıkaracaklarını sözlerine ekledi.
İstanbul Sinop Spor bu hafta evinde Gaziosmanpaşa Spor ile karşılaşacak.
 

Editör: Vitrin Haber