Instagram Takipçi Yükseltmek İçin Ne Yapmalı?

Instagram takipçi yükseltmek birçoğumuzun hayalidir diyebiliriz. Günümüzde popüler sosyal medya ağlarından biri olan Instagram, pek çok amaçla kullanılabilmektedir. Kimileri kişisel bir hesap olarak kullanmaktayken kimileri de firmasını ya da ürününü tanıtmak için kullanmaktadır. Dolayısıyla sektörler arasında Instagram’ın kullanış amaçlarında tanıtım söz konusudur. Bununla birlikte, popüler bir kullanım yöntemi ise Influencer’lıktır. Bu da son derece popüler bir meslek ve hobi haline gelen bu yöntem, hem erkek hem de kadınlar tarafından tercih edilmektedir.

Kişisel hesap olarak kullanmanın haricindeki diğer kullanımlar için yüksek takipçi kitlesine sahip olmak önemlidir. Bu noktada, Instagram kullanıcıları pek çok yöntemi tercih ederek takipçi yükseltmektedir. Moda, seyahat, eğitim, dil, hobi ya da haber gibi uğraşınız olan bir alanda öne çıkmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda size Instagram’da nasıl takipçi yükselteceğinize dair altın tüyolar vereceğiz. Aşağıda size sunacak olduğumuz bu tüyolar sayesinde kısa süre içerisinde istikrarınızla istediğiniz takipçi sayısına ulaşabilirsiniz. Siz de Instagram takipçi yükseltmek için bilgi almak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Instagram Kullanım Amacınızı Belirleyerek Başlayabilirsiniz

Eğer yeni bir Instagram hesabı açtıysanız ve büyük kitleye sahip olma hedefiniz varsa öncelikle Instagram’ı kullanma amacınızı belirlemelisiniz. Bu noktada ilgilerinizi ve yeteneklerinizi tanımanız ve sosyal medya kitlesine sunma becerisine sahip olmanız önemlidir. İş ya da eğitim hayatınızla ilgili içerikler üretecek olabilirsiniz. Ya da güzellik, moda, gastronomi ve sporla ilgili içerik paylaşımlarında bulunmayı planlıyor olabilirsiniz. Dolayısıyla hangi alanda içerik üretecekseniz bununla ilgili içerik üretmeniz önem arz eder. Zira içeriklerinizin birbirinden farklı olması takipçilerin ilgisini çekmeyecektir. Ne kadar kullanım amacınıza uygun içerikler üretirseniz o kadar çok hedef kitleye ulaşmanız mümkündür.

İlgi Çekici ve Özgün İçerikler Üretebilirsiniz

Eğer Instagram’da kullanım amacınızı belirlediyseniz sırada içerik üretimi var. İçeriklerin birilerinin taklidi olmamasına özen göstermenizi öneriyoruz. Bu, hem şikayet almanıza hem de diğer Instagram kullanıcılarının dikkatini çekmesine neden olur. İlgi ve yetenekleriniz doğrusunda ilham verici, faydalı ve özgün içerikler üretmiş olmanız hedef kitlenin ilgisini çekecektir. Özellikle de bu konuda Instagram temanızı düzenlemenizde fayda var. Birbiriyle ilgili konuda yer alan ancak ilgi çekici ve özgün görselleri kullanmanız takipçilerin günden güne artmasını sağlayacaktır.

İçeriklerinizi paylaşırken altına bununla ilgili cümleler de etkilemeniz önemlidir. Ayrıca bu görsellerin yüksek çözünürlükte olması oldukça önemlidir. Video ya da fotoğraf fark etmeksizin yüksek çözünürlükte ve ilginç gönderileri paylaşmanız ilgi çekecektir. Tüm bunları yaparken gönderi açıklamasına bir soru yöneltmeniz bu amacınızda oldukça faydalı bir hareket olabilir. Unutmayın ki Instagram’da ne kadar çok etkileşim alırsanız o kadar çok hesabınız büyür ve popülerleşir. Gönderinizin altına görselle ilgili takipçilerinize bir soru yöneltebilirsiniz. Böylece takipçileriniz soruyu cevaplayarak etkileşimi artıracaktır.

Düzenli ve Kaliteli Paylaşımlar Yapabilirsiniz

Instagram’da takipçi yükseltmek için yapılması gerekenlerden bir de düzenli paylaşım yapmaktır. Ancak sürekli olarak günde çok fazla paylaşım yapmanızı önermiyoruz. Takipçileri çekmek için dozunda paylaşım yapmalısınız. Aynı zamanda bu paylaşımların daha önce de belirttiğimiz gibi kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Kalitesi paylaşımlar yeni takipçileri çekmeyeceği gibi sahip olduğunuz takipçi kitlesinin de giderek azalmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle her gün takipçi kitlenize hitap eden ilgi çekici içerikler üretebilirsiniz.

Instagram Takipçi Satın Alabilirsiniz

Instakip.com gibi güvenilir sitelerden instagram takipçi satın alarak en kısa yoldan takipçi sayınızı artırmanız mümkündür. Dilerseniz tek seferde 10000 gibi bir takipçi alarak hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Takipçi fiyatları türüne göre değişmektedir. Robot takipçiler 1000 adet 2 tl gibi ucuz fiyatlarla sunulurken, çekiliş ile sağlanan takipçiler ise 1000 adet 75 tl gibi fiyatlara satın alabilirsiniz.

Takipçi satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta aldığınız servislerin telafili yani garantili olmasıdır. Çünkü ucuz diye aldığınız robot takipçiler çok kısa sürede silinebilmektedir. Gerçek servisleri tercih ederek bu riski kaldırabilirsiniz. Takipçi alma sitelerinden aynı zamanda instagram profilinizin için beğeni, izlenme gibi servislerden de temin edebilirsiniz.

Doğru Hashtag Kullanımına Özen Göstermelisiniz

Eğer düzenli ve kaliteli içerik paylaşımları yapmaya karar verdiyseniz bu paylaşımların da kısa sürede takipçilere ulaşmasını hedeflersiniz. Bu süreçte size önereceğimiz bir tüyo daha var. Fark ederseniz Instagram Keşfet’e düşenlerin gönderilerinde bazı hashtag kullanımları vardır. Twitter’da da hashtag kullanımının ne kadar yaygın olduğunu görebilirsiniz. Dolayısıyla hashtag kullanımı sizi takipçilerin önüne çıkaran önemli bir detaydır.

30’a yakın hashtag kullanımına izin veren Instagram’da çok fazla kullanmanız elbette şart değil. Önemli olan hedef kitlenize ulaşmak için ve gönderinizle uyumlu hashtagleri kullanmaktır. Kalıcı takipçisine ulaşabilmeniz için içerik konunuzla ilgili kısa ve öz hashtagler kullanabilirsiniz. Örneğin güzellikle ilgili bir gönderi paylaştığınızda #makyaj #photo #güzellik sırları gibi 10 tane etiket yazabilirsiniz. Böylece bu alanla ilgilenen pek çok kişinin Keşfet’ine düşerek Instagram algoritmasının ne kadar işe yaradığını görebilirsiniz. Dolayısıyla toparlayacak olursak her gönderinizle ilgili hashtag kullanarak takipçi sayınızı sürekli olarak artırabilirsiniz.

Instagram Hesabınızı Diğer Sosyal Medya Hesaplarınıza Bağlayabilirsiniz

Instagram’da takipçi yükseltmek için kullanılan diğer yöntemlerden biri de diğer sosyal medya hesaplarıyla bağlantı kurmaktır. Bunun için bir sınırlama söz konusu değildir. Tiktok, Twitter ya da Facebook gibi sürekli olarak kullandığınız sosyal medya hesaplarınıza Instagram hesabınızı ekleyebilirsiniz. Bunun amacı, diğer sosyal medya hesaplarınızdaki takipçileri Instagram hesabınıza yönlendirmektir. Böylece Instagram paylaşımlarınız diğer sosyal medya hesaplarında da paylaşılarak takipçilerinizin ilgisini çekecektir. Dolayısıyla diğer sosyal medya hesaplarının da Instagram’a bağlanması takipçi yükseltme konusunda önemli bir detaydır.

Sonuç olarak Instagram’da kısa sürede yüksek takipçi kitlesine ulaşmak için yukarıda belirttiğimiz yöntemleri uygulayabilirsiniz. Ancak belirtmemiz gerekir ki sadece bir tanesini uygulamanız faydalı olmayacaktır. Dolayısıyla birçok yöntemi uygulamanız Instagram’daki takipçilerinizin kalıcı olmasını sağlayacaktır. İstikrar her hedefte olduğu gibi Instagram takipçi yükseltme hedefinde de çok önemlidir. Dolayısıyla istikrarlı bir şekilde hesabınızı bu yöntemlerle yöneterek günden güne size eşlik eden takipçilere sahip olabilirsiniz.

Editör: Özge Newstanıtım