Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (SİYAD) önümüzdeki pazar günü olağan kongresi var. Son anda bir sürpriz olmaz ise başkanlığa iki işadamı talip. Bunlardan birinin Sayın Keramettin Arpacı diğerinin de Sayın Mehmet Kuru olduğunu önceki yazımızda belirtmiştik.

SİYAD’ın 1 genel merkezi, 12 şubesi, 550’nin üzerinde delegesi bulunuyor. Yönetim kurulunun bazı üyelerince delege listelerinin şube başkanlıkları tarafından genel merkeze henüz bildirilmediği söyleniyordu. Şimdilerde ise delege listelerinin güncellenerek genel merkeze ulaştırıldığı yönünde haberler alınmaktadır.

Bu satırları yazdığımız sırada adaylardan Sayın Mehmet Kuru’nun merkez yönetim kurulu üyelerine, şube başkanları ve onların yönetim kurulu üyelerine yemek vermeye hazırlandığı ve davet ettiği bilgisi aktarıldı.

Bu yemek programıyla Sayın Kuru, kongre öncesi genel merkez yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin nabzını tutacak sanırım.

Sayın Kuru, yeni yönetim kurulunun hangi isimlerden oluşturacağına dair bazı isimleri sosyal ağdaki kişisel hesabından ilan etti.

Şube başkanlıklarına yapılan ziyaretlerde, ilan edilen bu isimlerin bazı delegeler tarafından yeterli görülmediğine dair yorumların yapıldığına kulak misafiri olunmakta.

Önümüzdeki üç günde Sayın Kuru bu isimleri revize eder mi bilemeyiz. Açıkladığı yönetim kurulu isim listesi zaten eksik. Bazı isimlerde değişikliğe gitmese de yeni isimler ilave etmesi zorunlu.

Öte yandan SİYAD’ın güçlü adaylarından Sayın Keramettin Arpacı ise her akşam bir şube başkanlığını çalışma arkadaşlarıyla birlikte ziyaret ediyor.

Güçlü adaylarından dememizin sebebi; Sayın Arpacı’nın şube başkanlarıyla birlikte gerçekleştirdiği yemekli bir programda onbir şube başkanının kendisine destek sözü vermiş olması. Birinin de telefonla arayarak her zaman yanında olduklarını bildirmesi. Ve SİYAD’ı yeni dönemde ortak akılın yöneteceği konusunda başkanlarda kanaatin oluşması.

Sayın Arpacı, gecenin ilerlemiş saatlerine aldırmadan projelerini hemşerileriyle bir bir paylaşıyor; görüş ve önerisi olanları tek tek not alıyor. Projesi olanlara daha çok dikkat kesiliyor ve sahibi kadar heyecanlanıyor. Üyelerle sohbet esnasında bunları fark etmemek biraz safiyet olur.  

Geçtiğimiz pazartesi günü öğle vaktinde SİYAD genel başkan adayı unvanıyla Sayın Arpacı, beraberindeki 50 kişiden oluşan grupla Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi’yi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Sayın İlgezdi konuşmasında, bu yeni dönemde SİYAD’a Ataşehir bölgesinde Sinop Kültür Merkezi ve Öğrenci Yurdundan oluşan çok katlı bir bina inşa etmeyi ve tahsis etmeyi vaat etti.

SİYAD’ın yeni dönemde meseselere vakıf, istişareye önem veren, ekip çalışmasını ön planda tutan, sözüne sadık, misyonunun farkında, vizyon sahibi, gelenek ve göreneklerine bağlı, kendini geliştirmeye açık, aynı zamanda yenileşimci (Değişen koşullara uyabilmek için toplumsal, kültürel ve yönetimsel ortamlarda yeni yöntemleri kullanmaya başlayan kimse, inovatif) yeni bir başkanla İstanbul’da daha da güçleneceğini ümit ediyoruz.

İnsanlarımız tarafsız kalmakla güçlü olabileceklerini sanıyorlarsa, şunu unutmamalarını salık veririz: İnsanı güçlü kılan tarafsızlığı değil, gerçekler karşısında tarafını belli etmesinde gizlidir.

Her iki adayın da kendine özgü karakteristik özellikleri var. En doğru kararı seçimin yapılacağı gün değerli delegasyon buna karar verecektir.

Bize düşen her iki adaya başarılar dilemektir.