Infortrend, Hindistan’da hükümete bağlı bir laboratuvarın HPC projelerinde EonStor GS birleşik depolama çözümünü kullandığını duyurdu.

Kurumsal depolama sağlayıcısı Infortrend Teknoloji, Hindistan’da özellikle Hava Durumu Araştırmaları ve Tahmini (WRF) Modeli gibi HPC projelerinin hızının ve doğruluğunun artırılması amacıyla hükümete bağlı bir araştırma laboratuvarına EonStor GS birleşik depolama çözümüyle güç sağladığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Hindistan hükümetine bağlı araştırma laboratuvarı, atmosfer ve uzay bilimlerinde temel ve uygulamalı araştırmalarda uzmanlaşmış ve ülkenin bu alandaki en önemli merkezi. Laboratuvar, hava durumu tahmini ve atmosfer araştırmalarına yönelik ihtiyaçları için tesiste kurulu HPC cluster üzerinde yürütülen WRF modellerinden faydalanıyor. Kısa bir süre önce, laboratuvarın HPC cluster’ı genişletildi ve böylece WRF Modelinin karmaşıklığı da artırılmış oldu. Bu da, yetersiz performans WRF simülasyonlarını yavaşlattığı ve hava durumu tahmini doğruluğunu etkilediği için depolama ihtiyaçlarını artırdı. Laboratuvar da bu nedenle güncelliğini yitirmiş depolama altyapısını yeni bir yüksek performanslı çözümle değiştirmek zorunda olduğunu belirledi.

Kaynak: iha