Çorlu Belediyesi'nce yaptırılan simitçi heykelinin elindeki ve tepsisindeki maket simitler çalındı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda belediye tarafından ilçenin değişik yerlerine konulmak üzere, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili yaptırılan heykellerden olan simitçi heykelinin elinde ve tepsisinde bulunan simitler, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Durumu fark eden vatandaşların polise haber vermesinin ardından ekipler, olayın kim tarafından yapıldığını tespit etmek için bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede değişik ve güzel bir şey yapmak için nesli tükenerek unutulmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili hazırlattıkları heykelleri ilçenin kalabalık bölgelerine koyduklarını söyledi.

Yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü anlatan Baysan, şunları kaydetti:

"Nesli tükenen mesleklerin heykelleri arasında bulunan simitçi heykeli, Cumhuriyet Meydanı'nda sergileniyordu. Belediye görevlileri, bana gelip simitçi heykelinin simitlerinin çalındığını söylediklerinde çok üzüldüm. Bu çalınanlar, para edecek bir malzeme değil. Ayrıca böyle sanat eserlerinin tahrip edilmesi de insanımıza hiç yakışmıyor."

AA

Editör: Vitrin Haber