Boyabat Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Murat Açıkgöz, Boyabat’ta zincir marketlerin çok fazla, yerel esnafımızın durumu berbat ve günden güne daha da kötüye gittiğini söyledi. 

Zincir marketlerin her mahallede bir şubesinin bulunduğunu vurgulayan Açıkgöz; “Her geçen gün bu sayının artması ile bakkal esnafımızın dükkanlarını kapatarak azalmasına neden oluyor. Zincir marketlerin nüfus oranına göre ayarlanmasını istiyoruz. Boyabat’ta yaklaşık 15 zincir market bulunuyor. Bundan 5 sene önce zincir market sayısı sadece 1 iken şuanda bu sayı 15’e kadar çıktı. Bu sayı Boyabat’ın nüfusuna göre çok fazla” dedi. 

YEREL ESNAFA SAHİP ÇIKALIM

Açıkgöz; “Biz Boyabat Bakkallar Esnaf Odası olarak hazırladığımız bildirileri dağıtarak vatandaşlarımızdan yerel esnafımıza sahip çıkılmasını istedik. Bakkallarımızı da uyardık. Diğer esnaf arkadaşlarımızı da uyardık ‘sıra size de geliyor’ dedik” diye konuştu. 

Açıkgöz sözlerine şöyle devam etti; “Zincir marketlerde her şeyin satılıyor, bu durum sadece bakkal esnafını ilgilendirmiyor. Diğer esnaflarımız önce bizim uyarılarımızı umursamadı ama şimdi bu durum onları da etkiliyor. Zincir marketlerde kırtasiye, balık, manav, et ürünlerine kadar çeşitli ürünler satılmakta. Bu durum sadece bakkal esnafımızı değil, diğer esnaflarımızı da olumsuz yönde etkileyecektir. Vatandaşlarımızdan yerel esnafımıza sahip çıkıp,  duyarlı olmaya davet ediyorum. Halkımızdan mahalle bakkalından alışveriş yapmalarını istiyorum. Mahalle bakkalı onların düğününe, cenazesine her türlü yardımcı olur. Çocuğumuz için anahtarı mahalle bakkalına bırakırız”.

BAŞKANLIK GÖREVİNİ 50 YILA TAMAMLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM
Yaklaşık 35 senedir Boyabat Bakkallar ve Esnaf Odası Başkanlığı yaptığını belirten Açıkgöz, önümüzdeki seçimlerde de yeniden seçilerek başkanlık görevini 50 yıla tamamlamayı düşünüyorum dedi.
 
Editör: Vitrin Haber