Gerze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler marketler, kasap ve fırınlarda fiyat denetimi yaptı. Ekipler, fırın ve unlu mamul işletmelerinde hijyen, kasaplarda etlerin kesim yeri ve damgası, marketlerde ise ürünlerin raf fiyatlarını kontrol edildi. Denetimlerde ayrıca hijyen koşullarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

FAHİŞ FİYATA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
Gerçekleştirilen denetimlerde ürünleri raflarda inceleyerek fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştıklarını belirten Gerze Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Esat Özden, fahiş fiyat uygulaması gerçekleştirenlere cezai işlem uygulanacağını söyledi.
Özden, gerçekleştirilen denetimlerde ayrıca covid-19 pandemisi nedeniyle maske, mesafe ve temizlik konularında da denetim yapıldığını belirtti.  

HAKSIZ KAZANCA İZİN VERMEYECEĞİZ
Haksız kazanç elde etmek için fiyat artışı yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyleyen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ise; “Denetim ekiplerimiz ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Esnafımızın da bu durumu göz önünde bulundurması gerekiyor. Esnafımızın bu tarz girişimlerde bulunmayacağından eminiz. Bizim için en önemli konuların başında halkımızın sağlığı geliyor. Yapılan denetimlerle vatandaşlarımızın sağlığını gözetmeye devam edeceğiz.  Bu kapsamda denetimlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber