İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu'nu makamında ziyaret eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, ilköğretim ve lise öğrenci sayılarına ilişkin Kaymakam Zadeleroğlu'dan bilgi aldı. Rektör Dalgın, "2016-2019 yılları arasında Türkeli'ne meslek yüksekokulu kazandırılmasıyla ilgili eylem planımız var. Geçen yıllarda Sinop Üniversitesi olarak iki şart koşmuştuk birincisi bina tahsisi, bir diğeri ise tabiri caizse öğrenciler kendi yağında kavrulabilir mi? bunlara bakacağız" dedi. 

Buradan, yüksekokul ve yurt kurulması için ilçedeki mevcut hizmet binalarını inceleyen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'a, İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Ünal, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Şahin, Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Demircan ve yönetim kurulu üyesi Nihat Üstündağ, İbrahim Şentürk, Güzelkent Köyü Muhtarı Hayri Gürleyen ve Keş Köyü Muhtarı Nuh Özleyen eşlik etti. 

İlk olarak Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hizmet binası incelendi. Kooperatif Başkanı Nihat Demircan, hizmet binasının yüksekokuluna tahsisinin yapıldığını söyledi. Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, önceki dönemki kooperatif başkanıyla kooperatifin yerinin üniversiteye devredilmesi konusunda anlaşamadıklarını bundan dolayı binayı kamulaştırıp Sinop Üniversitesine devretmeyi planladıklarını ve istimlakı ile ilgili mahkemelik olunduğunu, hizmet binasının yüksekokuluna tahsisi ile ilgili mevcut başkan ile görüş birliğine varılmasından dolayı kooperatif binasının kamulaştırılmasından vazgeçtiklerini ifade etti. Akabinde, yüksekokul kurulması için tavsiye edilen Türkeli Köylere Hizmet Götürme Birliği Şantiyesi incelendi. Rektör Dalgın, hizmet binasının ilçeye uzaklığından dolayı bölgenin yüksekokul için uygun olmadığını söyledi. 

Rektör Nihat Dalgın, Türkeli Devlet Hastanesi'ne yaptıkları ziyarette, yeni hastane binasının Belediye Meclisi tarafından kararın onaylandığı takdirde Belediye Otogarı'na yapılacağını ve mevcut hastane binasının otogara yapılacak olan hastaneye taşınacağı bilgisini aldı. Yüksekokulun, Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hizmet binasına kurulmasının yeni hastanenin İlçe merkezinde inşaatının tamamlanıp hizmete başlamasının akabinde Meslek Yüksek Okulunun mevcut hastaneye taşınması gerektiğiyle ilgili fikir birliğine varıldı. Rektör Dalgın, daha sonra yurt ile ilgili tavsiye edilen ilçeye bağlı Güzelkent köyündeki muhtarlığa bağlı sosyal tesisler ile ayaz köyündeki sağlık ocağını inceledi. Rektör Nihat Dalgın, yüksekokul için Esnaf Kefalet Kooperatifi hizmet binası, yurt olarak da Turistik Otel'in tadilat ve bakımlarının yapılarak yüksekokul ve yurdun kurulması için başvuruda bulunulmasını istedi. Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan ise Turistik Otel'in ve Belediye Hizmet Binası karşınıda bulunan ve mülkiyeti Belediyeye ait olan 6 adet dükkanın yıkılarak yerine hemen yurt inşaatına başlanılacağını, bu inşaatın bitimine kadar da ilçede hizmet veren bir otelin yurt ihtiyacını gidermek üzere kullanılabileceğini ifade etti.
turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber