Yüksek Öğretim Kurumu tarafından (YÖK) onaylanarak Sinop Üniversitesine bağlı olarak Durağan’a Yüksekokul açılması alınan karar doğrultusunda okulun tabelası tahsis edilen binanın önüne asıldı. Yüksekokulda Eczane Hizmetleri Programı, İlk ve Acil Yardım Programı, Tarımsal İşletmecilik Programı ve Organik Tarım Program yer alacak. 

İlçeye hizmet için durmaksızın çalıştıklarını belirten Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, İlçeye kazandırılan yüksekokulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kılıçaslan; “Bizler bu ilçeye yüksekokul açacağız diye söz vermiştik. Söz verdiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. Allah’ın izni, vekilimizin desteği ile birer birer projelerimiz gerçekleşiyor. Durağan’a açılacak olan Yüksekokul için daha önce girişimler olmuştu fakat, bu gerçekleşememişti. Allaha hamt olsun ki, gerek bizlerin gayreti, gerek Sinop Üniversitemizin bize vermiş olduğu destekle, hocalarımızın hazırlamış olduğu raporlarla Yüksekokulumuz açılıyor” dedi. 

Yeni yüksekokul açılaması adına başlatılan çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğinin altını çizen Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, bu önemli hizmetin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kılıçaslan; “Yüksekokulumuzun altyapı ihalesinde yer teslimi yapıldı. Yüklenici firma inşaat çalışmasına başlayacak. Çöp ve Su projeleri devam ediyor. Gençlik Merkezi inşaatı başladı. Yeni adliye binası yatırım programına alındı. Bunlara benzer birçok çalışmamız var. Çalışmalarımız zamanı geldiğinde bir bir hayata geçecek inşallah. Bu koltuklar gelip geçici, bizim tek derdimiz halkımızın gönlünden gelen bir ‘Allah Razı olsun’ sözüdür. Okulumuzun açılmasına katkı sunan başta hükümetimize, YÖK üyelerine, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e, Sinop Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve hocalarına teşekkür ediyoruz. Bu işin olgunlaşması tabi ki çok sıkıntılı oldu. Her taraftan katkı ve destek gördük. Destek ve katkılarını sunan ismini sayamadığımız herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber