Yeniden Refah Partisi Türkeli 1. Olağan Genel Kurulu, büyük bir katılımla yapıldı. Gündoğumu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen genel kurula; Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Halil İbrahim Demirelli, Kastamonu İl Başkanı Abdullah Aktaş, Sinop İl Başkanı Mustafa Çınar ile partinin çevre il ve ilçelerden gelen yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Divanın teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından protokol konuşmalarına geçildi. Genel kurulda tüm hazirunu selamlayan Yeniden Refah Partisi Türkeli İlçe Kurucu Başkanı Haşim Özcan, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. Daha sonra sırasıyla Yeniden Refah Partisi Sinop İl Başkanı Mustafa Çınar, Kastamonu İl Başkanı Abdullah Aktaş ve Samsun İl Başkanı Halil İbrahim Demirelli birer konuşma yaptı.

İÇ VE DIŞ GÜÇLERİN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL ERBAKAN'DI
Geçmişte siyasi arenada Milli Görüş felsefesinin sürekli çarpıtıldığını belirten Sinop İl Başkanı Mustafa Çınar, karanlık güçler dahil olmak üzere iç ve dış güçlerin kötü emellerinin önündeki en büyük engel olarak Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı gördüklerini söyledi. Çınar: "Onlar siyasi emellerinde başarı olamayacaklarını çok iyi biliyorlardı. Siyasi oyunlarını ona göre oynadılar. Ayrıca, ülkemizin kaynaklarını ekonomiye değil, menfaat gruplarının çıkarları doğrultusuna harcanmasını sağlamalıydılar. Bugün ülkemizin geldiği noktada faiz politikamız sebebiyle dış borcumuz kat ve kat arttı. Sadece yılda 30 milyar dolar aldığımız borçların faizini ödüyoruz. Bir şeyin daha dikkatini çekmek istiyorum. Bu 30 milyar dolar sadece ödemek zorunda olduğumuz dış borç faizidir. İnşallah bu karanlık gidişe Yeniden Refah Partisi ‘dur’ diyecek. Bunu hep birlikte başaracağız" dedi. 

Yeniden Refah Partisi Kastamonu İl Başkanı Abdullah Aktaş, yaptığı konuşmada insanlık tarihi boyunca yeryüzünde ‘hak ve batıl’ mücadelesi sürekli devam ettiğini hatırlattı. "Hak mücadelesi, peygamberimizle devam etmiştir, batıl mücadelesi de şeytanın temsilcileri devam etmiştir" diyen Aktaş, Covit-19 sürecinde takmak zorunda kalınan maskelerin bile, ırkçı emperyalizmin, tapınak şövalyelerinin, siyonizmin dünya insanlığını ‘Tek Devlet Tek Millet’ adı altında internet dünyasında toplamak üzere bir projesi olduğunu iddia etti. 
Samsun İl Başkanı Halil İbrahim Demirelli ise yaptığı konuşmada, “Biz iddia etmiyoruz. Erbakan hocamızın başbakanlığındaki dönem gibi hizmet yaparak ispatını yapıyoruz. Devir, sosyal medya devri, partimizi, hedefimizi, amaçlarımızı sosyal medya aracılığıyla paylaşarak duyurmaya devam edelim.” dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet, denetim ve gelir-gider raporları okunarak oylandı, ardından seçimlere geçildi. Genel kurulda tek liste olarak seçime giren kurucu ilçe başkanı Haşim Özcan oyların tamamını alarak tekrar başkanlığa seçildi.
Özcan başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Coşkun Demircan, İsmail Ünlü, Bayram Erdoğan, Harun Kaya, Muhsin Altındal, Abdul Hamit Cankor, Cevat Can. Yönetim Kurulu yedek, Ferdi Özkaya, Hüseyin Erdoğan, Kadir Kaya, Muhammet Çalışkan, Sebahattin Öztürk, Tuğçe Nur Özcan, Serpil Erdoğan.


 

Editör: Vitrin Haber