Durağan Ziraat Odası Başkanı Enver Yeğin, çiftçinin üreticinin sorunları hakkında dert yandı. Yeğin; Durağan ilçe Tarım Müdürlüğünün personel yokluğu nedeni ile çalışamadığını ifade ederek yetkililere ateş püskürdü. 

Yeğin; “Konumuz çiftçi haklarının üretici haklarının korunması yönünde çalışmalar yapmamızı gerektiriyor. Bu günlerde bu işin ana sorumlusu olan İlçe Tarım Müdürlüğü de ihtiyaçlarımıza cevap veremiyor. Tarım Müdürlüğünde  mühendisimizi ve veteriner hekimimiz yok. Bu nedenle kırsal kalkınmanın  önemli merkezilerinden biri olan geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan ilçemiz büyük bir boşluğa düşmüş durumda. İlçe Tarım 1 müdür ve 1 sağlık teknisyeni ile hizmet vermektedir. Yaklaşık 1 yıldır ziraat mühendisi olmadığı gibi 1 aydır veteriner hekimimiz yok. İlçe sahipsiz. 

Köyden gelen vatandaşlarımız tapuda arsa bölmek isteyen hemşerilerimiz zor günler yaşıyor. Yazışmalar gecikiyor gurbetteki hemşerimizi işini göremiyor, köylü çaresizce bekliyor. Ziraat odası olarak çeşitli mevkilerdeki arkadaşlara siyasetçilere sorunumuz ilettik söyledik ama çare bulamadık” dedi. 

SESİMİZİ DUYSUNLAR DUYMAZLARSA BİZ DUYURACAĞIZ!
Yetkililerin seslerini duymasını istediklerinin altını çizen Durağan Ziraat Odası Başkanı Enver Yeğin, aksi takdirde seslerini duyurabilmek adına eylemler gerçekleştireceklerini ifade etti. Yeğin; “Çeltik hasat sezonundayız başlangıcında olmayan ziraat mühendislerinin açığını görevlendirmelerle çözmüştü.  Şimdi o da yok..  Özellikle hasat döneminde biçerdöverlerin denetimsizce tarlalara girmesi nedeni ile oluşacak zararın tarifi yok. Denetimlerin olması için teknik ekibin mutlaka olması gerekiyor. Tarım Müdürlüğünde köylünün işini görecek derdine derman olacak teknik ekip kalmamıştır. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Aksi takdirde Ziraat odası olarak üyelerimizin üreticimizin haklarını korumak için gerekirse  sesimizi duyuracak eylemler yapmak zorunda kalacağız” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber