Gerze’nin sevilen öğretmenlerinden Ayhan Dönmez’in önderliğinde Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gittikleri şehirlerde ki sokak hayvanları, plaj temizliği ve birçok alanda yardıma muhtaç olan varlıklar için yola koyulan öğretmenler, ziyaret kapsamında 3.ayak olan CittaSlow Gerze’ye geldiler. Belçika, İspanya, Portekiz ve Macaristanlı öğretmenler, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında geldikleri Gerze’de, Gerze Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. 

Ardından, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret eden yardımseverler, yürüttükleri çalışmalar hakkında Başkan Belovacıklı’ya bilgiler verdi. 

BELEDİYE OLARAK SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLDUK
Gerçekleştirilen ziyarette konuklarını karşılayan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ilk olarak ilçenin tarihi ve kültürel yapısından bahsetti. CittaSlow üyeliğinden de bahseden Başkan Belovacıklı, konuklarıyla gerçekleştirdiği sohbette, belediye olarak, sosyal sorumluluk projelerinin her zaman takipçisi ve destekçisi olduklarını söyledi. Belovacıklı; “Öncelikle ilçemize hoş geldiniz diyorum. CittaSlow Gerze eminim ki sizleri büyülemiştir. Ziyaretiniz esnasında El Sanatları Atölyelerimizi de gezmenizi rica ediyorum. Eminim ki gerçekleştireceğiniz bu ziyaretlerde ilçemizden daha fazla etkileneceksiniz. CittaSlow üyeliğinden sonra Gerze Uluslararası alanda birçok ziyaretçiyi ağırladı. Sizleri de ilçemizde ve aramızdan görmekten memnuniyet duydum. Bu projenin Türkiye ayağında koordinasyonu yürüten Ayhan Dönmez ve Murat Vural öğretmenlerimle sürekli diyalog halindeyiz. Gerze Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman takipçisi ve destekçisi olduk. Bu bağlamda da her zaman öğretmenlerimizle görüş alışverişinde bulunarak destek sağladık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Görüşmenin sonunda Başkan Belovacıklı, konuklarına ilçeyi tanıtan çeşitli hediyeler takdim etti. Türkiye ayağından sonra sırasıyla İspanya, Portekiz ve son olarak Macaristan’a gidecek olan öğretmenler, burada da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak doğaya katkı vereceklerini ve projeyi noktalayacaklarını belirterek misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Osman Belovacıklı’ya teşekkür ettiler.

 
Editör: Vitrin Haber