İdemli mevkiinden yükselen alevler çok büyümeden söndürüldü.  Yaklaşık 1 saat süren seferberlik sonucu kontrol altına alınan yangında yaklaşık 1500 m² alan hasar gördü. Gerze Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yapılan ihbar sonrasında yangına Durağan’dan 2 arazözün, Gerze İşletme Müdürlüğüne ait 1 arazözün, Boyabat İşletme Müdürlüğüne ait 1 arazözün, Sinop Orman Bölge Müdürlüğünden 2 arazözün bölgeye sevk edildiğini ve yangına müdahale ettiğini belirttiler. 

Yine aynı şekilde çıkan yangına 3 su ikmal aracı ve Gerze Belediyesine ait 2 itfaiye ile müdahale edildiğini belirtirken,  Gerze İşletme Müdürlüğünün yanı sıra Sinop Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 12 hizmet vasıtası ile Sinop Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 60 personelin de yangın söndürme çalışmalarına destek verdiği kaydedildi. 

Gerek vatandaşların gerekse ilgili kurumların müdahalesiyle yangının büyümesi engellenirken, yangının çıkış nedeni Gerze Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince araştırılıyor. 

Gerze Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözün geç müdahale ettiği ile ilgili gelen yorumlara ve sorulara ise Gerze Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan arazözün, daha çok ormanlık alana sahip olan Dikmen’ de tutulduğunu, bundan dolayı arazözün kısmen de olsa gecikmeli olarak yangın söndürme çalışmalarına katıldığı bilgisine ulaşılırken İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma yangın çalışmalarını yerinde incelemeye gelen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün bir tane eski arazözünün olduğunu, bunun da Dikmen İşletmesinde tutulduğunu, bundan dolayı Gerze İşletmesinde yangına müdahale edebilecek bir aracın olmadığını kaydederek Gerze İşletme Müdürlüğüne bir arazöz kazandırılmasının gerekliliğini ifade etti.

gerzeninsesi.com

Editör: Vitrin Haber