Boyabat ilçesinde Vergi Bilinci ve Ahlakı Paneli düzenledi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Boyabat Vergi Dairesi ve Sinop Üniversitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde düzenlenen panelde konuşan Vergi Dairesi Müdürü İlyas Vural, her vatandaşın vergisini düzenli ödemesi gerektiğine işaret etti. 

Vergi vermenin de almanın da çok çok ciddi bir konu olduğunu anlatan Vural, "Biz insanların vergisini bilinçli şekilde gönüllü olarak vermesini istiyoruz. Doğumdan ölüme kadar vergi hep bizimle. Vergi vermekle yükümlü olan mükellefler ödemelerini zamanında ve eksiksiz yapmalı. Ceza almadan vatandaşların vergilerini tam ve zamanında vermesi ile gönüllü uyumu sağlamış olacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bunu istiyoruz. Vergiler sayesinde bu okul var, öğretim üyeleri var, hastaneler, doktorlar var. Vergisini tahsil eden devlet ve vergisini veren millet ayakta kalır" ifadelerini kullandı.

Panele konuşmacı olarak katılan mali müşavir Ayşe Şahin ise bazı giderlerin karşılanması için vergi ödenmesi gerektiğini dile getirdi. Kendilerinin devlet ve mükellef arasındaki köprü görevi gördüklerine işaret eden Şahin, şöyle konuştu:
"Mükellefe doğru şekilde vergi vermesi için bilgi, devlete de doğru miktarı vergi olarak tahsil etmesi için bilinçli mükellef taşıyoruz. İmzamızın zorunlu olduğu belgelerdeki bilgilerden bizler de sorumluyuz. Bir yanlışlık varsa mükellefle aynı hatayı işlemiş oluyoruz. Meslekte böyle de bir sorumluluğumuz var. Muhasebeciler ve mali müşavirler mükellefleri cezalardan koruyor yeni uygulamalardan haberdar ediyor." 
AA
 
Editör: Vitrin Haber