Gerze’nin tanınan simalarından İsmet ve Lale Atalay çiftinin oğlu Süer Atalay, annesinin ismini yaşatma adına, Gerze Belediyesine 10 bin adet lale tohumu bağışladı. 10 bin adet 10 farklı renkte Lale Tohumunu teslim alan Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçe muhtarları ile birlikte tohumları, İskele Mevkii’nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toprakla buluştu.

Rahmetli annesinin adını en sevdiği çiçek ile birlikte yaşatmak istediğini söyleyen Süer Atalay, annesinin adını yaşatmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Atalay; “Rahmetli annemin ismini simgeleyen Lale çiçeğinin tohumlarını her yıl olduğu gibi Gerze Belediyesi’ne bağışta bulunmaktayım. 10 bin adet teslim ettiğim Lale Tohumları 10 farklı renkte olma özelliğini taşıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müzün gerçekleştireceği çalışmalarla birlikte de Gerze’mizin dört bir yanı çeşit çeşit Lale Çiçekleri ile donatılacak. Önümüzde ki sene de aynı şekilde bağışta bulunmayı planlamakta olduğumu belirtmek isterim. Bu şekilde doğasıyla insanları büyüleyen ilçemizde Lale’leri her gördüğümde duygulanıp daha da mutlu olacağım” dedi.

Gerçekleştirilen anlamlı bağış için Süer Atalay’a teşekkür eden Belediye Başkanı Cevat Şensoy, bağışlanan lale tohumlarının özenle toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Şensoy; “Fani dünyada aramızdan ayrılan Lale ve İsmet Atalay çifti Gerzelilerin örnek aldığı, çok sevdiği ve saygı duyduğu kişilerdi. Oğulları Sayın Süer Atalay ise yaptığı bu anlamlı jest ile bizleri duygulandırdığı gibi eminim ki anne ve babasını da mutlu etmiştir. Bizler de tarafımıza ulaşan Lale Tohumlarını önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk anıtı önünde toprakla buluşturarak anlamlı bir hal kazandırdık. Belediyemize böyle anlamlı bir bağışta bulunarak ilçemizin doğasına katkıda bulunan Sayın Süer Atalay ile birlikte Lale Dikme etkinliğimizde yanımızda olan Mahalle Muhtarlarımıza şahsım ve kurumum adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Lale ve İsmet Atalay çiftine bu vesileyle de Allah’tan rahmet diliyorum.  Gerze’mizi hak ettiği modern görünümüne kavuşturmak için çıktığımız bu anlamlı yolda her zaman söylediğimiz bir söz vardır; “Gerze’yi hak ettiği şekilde birlikte güzelleştireceğiz. Bu vesileyle Gerze’mizin güzelleşmesinde ve doğasına katkı sağlama hususunda her zaman destek veren Sayın Süer Atalay’a bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber