Yıldız Mahallesi Şehit Ersoy Gürsü Cadesin 26 nolu binasının bahçesinden, komşu binanın kanalizasyon sularının çıktığını, iki aydır uğraşmasına rağmen çözüm bulunmadığını belirten Mehmet Alarslan isimli vatandaş sesinin duyurulmasını istedi.

Mehmet Alarslan “25.10.2012 tarihinden itibaren binamın arkasında ve üstünde bulunan otuz iki daireli üç binanın kanalizasyon suyu 53 gündür bahçemden çıkmaktadır. Şimdi ise dört gündür binamın altındaki boş arsadan çıkmaktadır. Bahçemden çıkan bu pis suyun çevreye yayılmaması için bir kuyu açıp burada birikmesini sağlayıp zamanla elimdeki kovayla boşaltıyorum. Kanalizasyon suyu bahçemde ve boş arsada hoş olmayan görüntüler oluşturmakta ve güneşli havalarda pis bir koku yaymaktadır.”

Bu olayların oluşumunun komşu üç binanın kanalizasyonunun tıkandıktan sonra başladığını belirten Mehmet Alarslan ”Kanalizasyon boruları temizlendiğinde bu pis sular bahçemden ve boş arsadan kesiliyor. Ancak kanalizasyonun temizlenmesinden bir süre sonra aynı sorun yine başlıyor. Zannederim kanalizasyon borularında conta yok ya da kırıklar var. Çünkü kanalizasyon boruları temizlenirken conta çıktığını gördüm” dedi.



Belediye görevlilerinden memnun olduğunu, kanalizasyon borularının tıkandığında gelip açtıklarını belirten Mehmet Alarslan “Kurban Bayramı olmasına rağmen hiç emeğini esirgemeyen vijandör sorumlusu Faik Erdem ve ekibine, daha sonraki günlerde konu ile ilgilenen Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş Bey’e, Başkan yardımcısı Süleyman Bey’e ve zabıta görevlilerine teşekkürlerimi iletiyorum. 

Belediyenin üzerine düşen görevi yaptığını, ancak konunun bir de çevre sağlığı yönünden önem taşıdığını düşünerek 19.11.2012 tarihinde İlçe Sağlık Müdürlüğüne dilekçe verdiğini, buna istinaden Çevre Sağlık Teknisyenliği tarafından 21.11 2012’de yapılan inceleme sonucunda bina yöneticilerine sorunu çözmeleri için 10 gün süre tanıdıklarını belirten Mehmet Alarslan “İşte tutanak, aradan 28 gün geçti kanalizasyon suları bahçemden çıkmaya devam etmektedir. Sorunun çözülmesi için komşu binaların kanalizasyon borularını kontrol edip, kırıkmı var? Ya da contaları mı yok? Öğrenilmesi gerekmektedir.”

“İlçe Sağlık Müdürlüğünün insan sağlığına önem vereceğini düşünerek 21.11.2012 tarihinde tutulan tutanağın işleme konulacağını ve gerekenin yapılacağını ümit ediyorum” dedi.



Editör: Vitrin Haber