Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 19 er ve erbaş İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş ile birlikte Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi’ne gelerek kan bağışında bulundu.

Albay Altıntaş ile birlikte Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi’ne gelen askerleri Sinop Kızılay’ı Kan Alma Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Muharrem Coşkuner, Türk Kızılayı Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Kan bağışında bulunmak üzere Sinop Kızılayı Kan Alma Birimine gelen er ve erbaşlar kan bağışçısı kayıt formlarını doldurduktan sonra, kan sayımı, nabız, ateş ve vücut ağırlığı ölçümleri yapılarak kan bağışına uygun olan er ve erbaşlar kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Korucuoğlu yaptığı açıklama; Kan bağışında bulunan askerlere teşekkür ederek, Sinop’ta kan bağışı oranlarını daha üst seviyelere çıkartmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Sinop’ta yaklaşık olarak 3,5 yıldır kan alma faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirten Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Muharrem Coşkuner ise; “Başladığımız günden bu güne kadar oldukça yol kat ettik. Günlük ortalama 3-5 kan bağışı ortalamasından bugün günde 14-15 kan bağına kadar kan bağışı ortalamamızı yükselttik. Nüfusun en az yüzde 3’ü kadar kan bağışında bulunulması oradaki hastanelerdeki kan bağışı ihtiyacını karşılıyor. Sinop Merkez’de bu ortalamanın üzerinde. Kızılay Haftası dolayısı ile buraya gelerek kan bağışında bulunan başta komutanımız olmak üzere askerlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kan verme işleminden sonra kan bağışında bulunan askerlere soda ve bisküvi ikramında bulunulması ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile kan bağışına gelen askerler Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi’nden ayrıldı.
Editör: Vitrin Haber