Türk Eğitim-Sen Gerze İlçe Başkanı Ramazan Osma, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan atamanın usulsüz olduğunu belirtti. 
Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmasından sonra boşalan koltuğa jet bir görevlendirilme yapıldığını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Gerze İlçe Başkanı Ramazan Osma, yapılan görevlendirmenin usulüne uygun olmadığına şahit olduklarını söyledi. Osman; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kadrolarına kimler atanabilir sorusuna gelince 13 Ocak 2018 tarihi itibariyle değişen yönetmeliğe göre MADDE 23 - (1) İlçe milli eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır.
Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Şube Müdürlerimizden birinin Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için başvurusu bulunmaktayken, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan yanlı ve haksız görevlendirmeyi kabul etmemiz mümkün değil, bu yanlı ve yanlış uygulama karşısında asla sessiz kalmayacağız.
Türk Eğitim Sen olarak adalet ve liyakati savunuyoruz. Makam ve koltuk beklentimiz yoktur. Hak ve adaletin ölçüsü hak ve hak sahibinin buluşmasıdır diyoruz” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber