Ayancık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2013-2014 eğitim öğretim döneminde kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar düzenlenen görkemli bir törenle sergilendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan serginin açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürü Sabri Sarısoy yaptı. 2013-2014 Eğitim öğretim yıllı yılsonu sergisine katılan herkese teşekkür eden Sarısoy, halk eğitim merkezlerinin yapısı hakkında bilgiler verdi.

Sarısoy; “Halk eğitim merkezleri; Ülkemizdeki yaygın eğitim faaliyetlerinin, en geniş teşkilat ağına sahip kurumlarımızdan birisidir. Böylesine hızlı gelişen ve değişen dünyamızda bu tür kurumların önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Çünkü bu okul ve kurumlarımız tarafından; kurs, seminer, hizmet içi eğitim ve benzeri etkinlikler yapılmaktadır.  Bu tür faaliyetlere her yıl katılım oranı hızla artmaktadır. Halk Eğitim merkezlerimiz sadece kurslarla sınırlı kalmayıp, Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık öğretim Lisesi öğrencilerimize de hizmet vermektedir. Bizler Milli kültürümüze ait değerlerin, yöresel ve unutulmaya yüz tutmuş eserlerin, korunmasını ve yaşatılmasını, hayat boyu öğrenme anlayışının bireylere kavratılmasını ve serbest zamanlarının en iyi şekilde değerlendirebilmelerinin sağlanması, anlamında da çalışmaların yapılmasına önem vermekteyiz. Toplumuzda sevginin, hoşgörünün ve birlikteliğin pekiştirilmesi için, Hayat boyu öğrenme yoluyla toplumumuza daha iyi bir yaşam ve iş imkânı sağlamak için de, kurum olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışmaktayız. Yukarıda da belirttiğim gibi; gelişen ve değişen toplumumuzda bilgili, uyumlu, kendine güvenen ayaklarının üzerinde durmayı başarabilen, topluma faydalı ve yararlı insanlar yetiştirebilmek için çalışmak hepimizin görevleri arasında olmalıdır diyorum” dedi.

Ayancık Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü olarak 2013-2014 Eğitim öğretim yılı içinde, İlçede toplam 188 kurs açıldığın belirten Ayancık Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürü Sabri Sarısoy; “Mesleki alanda 109, sosyal ve kültürel alanda74,   okuma yazma alanında ise 5 kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza katılan toplam kursiyer sayımız 2987 kişi olup,   bu kurslarımızdan belge alan kursiyerimiz ise 693 kişidir. Kurslarımız bunlarla sınırlı kalmayıp öğrencilerimize yönelik, yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla, Bilgisayar, fotoğrafçılık, keman, karakalem, yağlıboya ve sportif faaliyetlerle ilgili kurslar açılacaktır. İlçemizde bu kursların açılması için kurumumuza katkı sağlayan ve destek veren;  Başta İlçe kaymakamımız Sayın Suat Yıldız’a, Belediye başkanımız Ayhan Ergün’e, ilçe Milli eğitim müdürümüz Orhan Köksal’a, ilçemizde bulunan tüm okul ve kurumlarımızın müdürlerine, ayrıca bu kurslarımızda eğitici olarak görev alan öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve bu kurslarımıza katılan kursiyerlerimize, bizleri bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerime şahsım ve kurumumuz adına sonsuz teşekkür eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü sergi açılışı İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, İlçe Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Eraslan, Sinop Halk Eğitim Başkanı Muhsin Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Köksal, ve Halk Eğitim Müdürü Sabri Sarısoy tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri ve katılımcılar kursiyerler tarafından yapılan çalışmaları gezilerek ürünler hakkında bilgiler aldılar. Törende ayrıca kurslarını farklı alanlarda bitiren kursiyerlere belgeleri verildi. Program misafirlere kokteyl ikram edilmesinin ardından son buldu.

Editör: Vitrin Haber