CHP Durağan Belediye Başkan Adayı Mustafa Eker, proje tanıtım toplantısı düzenledi. Proje tanıtım toplantısına, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Ayancık Belediye Başkan Adayı Hayrettin Kaya, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AMACIMIZ DURAĞAN’IN HAKETTİĞİ HİZMETLERİ ALMASI
Proje tanıtım toplantısında konuşan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 31 Mart akşamı Sinop’u ve ilçelerini CHP’li belediyelerle buluşturacaklarını ve Durağan’ın hak ettiği hizmetleri alabilmesi için çalışacaklarını söyledi. 

Karadeniz; “Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bu ülkede, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, misakı milli sınırları içinde yaşayan, vatanına milletine, dinine, örfüne, adetine bağlı tüm vatandaşlarımızı CHP olarak ötekileştirmeye değil birleştirmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde Durağan’da ve Sinop’un tüm ilçelerinde CHP’li olup, vatanına bir kere ihanet eden, dinimize ihanet eden bir kişi tanımıyorum. İşte bu vatansever arkadaşlarım Durağan ilçemizi bir adım ileriye götürebilmek için bugün buradalar. Amacımız, Durağan’ın hak ettiği hizmetleri alarak bir adım ileri taşıyabilmek. Bu Durağan’a hizmeti getirebilecek tek kişi oy vermekten pişmanlık duymayacağınız Mustafa Eker’dir. 31 Mart’ta seçimi aldığımızda inanın 5 yıl değil, 10 yıl değil Mustafa Eker bırakana kadar, Durağan halkı Mustafa Eker’i başkan yapmak için çalışacaktır” dedi. 

HÜKÜMET BU ÜLKEYİ DOMATES SOĞAN KUYRUĞUNA SOKTU
Konuşmasında büyük şehirlerde açılan tanzim satış noktalarına da değinen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türkiye’nin geçmiş dönemlerinde var olan gaz yağı kuyruklarıyla, tüp kuyrukları ile eleştiren hükümetim şimdilerde vatandaşları domates soğan kuyruklarına soktuğunu söyledi. Karadeniz; “Çocukluğumuzda hatırlıyorum. Bu ülkede gaz yağı kuyruğu vardı, tüp kuyruğu vardı. Ama bu ülkeyi ilk defa domates soğan kuyruğuna sokan bu hükümeti de buradan kınıyorum. Bu ülkenin tarımı vardı. Bu vatandaşlarımız parası olmasa da tarlasında soğanını domatesini ekerdi, ürününü alıp akşam çoluğuna çocuğuna yedirirdi. Ama hükümetimiz sağolsun, bu ülkeye domates biber soğan kuyruğu yaşattı” diye konuştu.

5 DAKİKA DÜŞÜNÜN 5 YILINIZI HEBA ETMEYİN
Proje tanıtım toplantısında daha sonra söz alan CHP Durağan belediye Başkan Adayı Mustafa Eker, yıllardır göç veren Durağan’da 31 Mart seçimleri sonrasında hayata geçirecekleri projelerle üreten ve göç etmeyen bir durağan inşa edeceklerini belirterek, ilçe halkına 5 dakika düşünüp 5 yıllarınıı heba etmemeleri çağrısında bulundu. Eker; “Bugün Durağan’da bir vefa örneği yaşandı. Yıllarca Sinop’ta birlikte çalıştığımız gazeteci arkadaşlarımız bugün tam kadro burada. Siyaset başka bir şey vefa başka bir şey. Gazeteci arkadaşlarımız bugün en güzel vefa örneğini sergiledi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Bugün burada ilçelerimizin değerli belediye başkanları da burada. Bizler de inşallah 31 Mart sonrasında Durağan’da CHP’li belediyeyi buluşturacağız ve üreten, göç etmeyen bir Durağan inşa edeceğiz.  
31 Mart yerel seçimlerine giderken, Durağan’ı ilçenin bir fotoğrafını çekerek tanımalıyız. Durağan’da yaşayanlar, çevresine bakarak Durağan’ı değerlendiriyorlar. Burada yaşayanlar, kendilerine anlatıldığı kadar Durağan’ı değerlendiriyorlar.

Oysa Durağan, 90’lı yılların başlarında yaklaşık 40 binlik nüfusu ile Sinop’un en büyük ilçesiydi. Bugün gelinen noktada nüfusu 17 bin seviyelerine inmiş, bir muhtarlık kadar bile değeri olmadığı görülen, geçici ve suni artışla bugün, 19 bin 650 kişilik nüfusa gelmiştir. Yani muhtarlık seçimleri için yeni gelen vatandaşlarımız vardır. Biz eriyoruz, bitiyoruz. Durağan bugün, Sinop’un beşinci büyük ilçesi. Dikmen ve Saraydüzü bizden çok sonra ilçe olmalarına karşılık, aradaki makası hızla kapatmaya doğru gitmedirler. Dikmen ilçemiz 2014 yılı seçimlerinde CHP ile tanıştıktan sonra, örnek belediyecilikle Dikmen’i Türkiye’nin merkezine oturtmuş, yaptığı başarılı çalışmalarla ilçeyi Türkiye’ye taşımıştık. Buna karşılık Durağan göçüyor, Durağan elden gidiyor.

Durağan’da birileri simdi diyorlar ki; CHP’ye oy verilmez. CHP şunlarla beraber. Aynı isimler, Durağan’da siyaset yaptıkları süre içerisinde yatırımlarını, ticari geleneklerini, oturdukları alanları hep CHP’li belediyelerin oldukları yere götürüyorlarsa burada bir sorun vardır. Çorlu, Ergene ve Kapaklı 80 bine yakın Durağanlının yaşadığı yerler ve hepsi CHP’li belediye tarafından yönetiliyor. Şimdi bu noktada Durağan halkının oturup düşünmesini istiyoruz. Biz insanımıza 5 dakika düşünün 5 yılınızı heba etmeyin diyoruz. Huzuru, rahatı CHP’li belediyelerle görüyorsanız, oralara gitmeyin CHP’li belediyeyi buraya getirin diyoruz. 

İlçemiz sürekli göç veriyor. İlçemizin bir sanayi sitesi bile yok. Biz iktidara geldiğimizde size söz veriyorum 1 yıl içerisinde küçük sanayi sitesi bitirilerek ilçe halkımızın hizmetine sunulacaktır. Bunun formülü aslında çok açık. Sadece kooperatif değil, Durağan Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi olacaktır. İlçemizin diğer önemli bir konusu ise, vatandaşlarımızın büyük sıkıntı yaşadığı arsa meseleleri ve imar değişiklikleri. Bununla ilgili tüm sıkıntıları da hayata geçireceğimiz yeni bir uygulama ile ortadan kaldıracağız” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından CHP Durağan Belediye Başkan Adayı Mustafa Eker, kendisine iletilen soruları yanıtladı.
 

Editör: Vitrin Haber