Sinop ili dikmen ilçesine bağlı 8 mahalleli büyük bir köy olan büyük kızık köyü sakinleri, aşırı yağışlarda evlerini basan selden şikayetçi. Evlere ulaşımı sağlayan yolun kullanılamaz hale gelmesinden ve hayvanların  teleflerine sebep olan evlerinin önündeki dere yatağının tüm başvuru ve ikazlara rağmen yapılmadığını belirten yöre halkı devlet yetkililerinin bir an evvel sorunlarını çözüme ulaştırarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. 

Dereden taşan selin verdiği hasardan dolayı yol kullanılamıyor, araçlar işlemiyor, evlerimize girmekte dahi zorlanıyoruz diyen köylüler, bayramlarda çoluk çocuk rezil olup gelmek istemiyor dediler.
2011 yılındaki büyük sel felaketinde de bazı evlerin, selin taşıdığı taşlar, kumlar ile dolduğunu, ahırlardaki tavuk ve buzağıların telef olduğunu belirten köy sakinleri,  hayvanları geçtik bu gidişte biz telef olacağız öyle görünüyor diye belittiler.

SİNOP’TA ÖLÜM OLMADAN HİZMET GELMEZ Mİ?
Her yağışta aynı durumla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen köy halkı bölgenin yapılarak içinde bulundukları sorundan kurtulmak istediklerini ifade ettiler. Her aşırı yağışlarda sel ve su baskınlarından dolayı defalarca tehlike atlattıklarını ve devlet yetkililerinin konuya duyarsızlığına anlam veremediklerini ifade eden yöre halkı, bu hizmetten kendilerini mahrum bırakan her kim varsa hepsini cumhurbaşkanına ileteceklerini bildirdiler.
Yapabildiklerimizi kendi imkanlarımızla zaten devletimize yük olmadan yapıyoruz diyen köy sakinleri, afet ve sel gibi mağduriyetlerimize de çare bulmak için illa eylem mi yapmak lazım diyerek, en sonunda eylem yaparak seslerini duyurmayı düşünüyor.
Kızıklılar çareyi direk Milletvekili Nazım Mavişi arayarak söz alarak sonuca ulaşmayı arzu ediyor.

Köy sakinleri, biz her seçimde AK Partiyi ve reisimizi köyün tamamı denilecek derece oy ile destekledik, yanında durduk ancak büyük kızık köyü olarak yıllardır devletin hizmetlerinden mahrum kalmaktayız sesi çok çıkan işini yaptırıyor çıkmayana ise Sinop’ta hizmet yok diye yakındılar.

Büyük Kızık köyünün merkez mahallesi olan Araplı mahallesinde ikamet eden bazı hanelerin, aşırı yağışlarda canları ve mallarının tehlike altında olduğunu, evlerinin önünden geçen dere yatağının bir türlü düzeltilmediği, geçmişte de buradaki sel ve su baskınlarında tavuk ve küçük başların telef olduğunu belirten köy sakinleri, artık yeter, illa el atılması için ölmemiz mi gerekiyor, illa her sorun için millet vekili ya da cumhurbaşkanına mı çıkalım dediler. Birçok kez durumu muhtara ileten köy sakinleri, muhtar kaymakama, valiye gidiyor geliyor eli boş, köyde sesi çok çıkanların işi hallolurken burada sel baskını oluyor sonuç alamıyoruz diyerek isyan etti.

Köy sakinlerinin durumunu AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e aktardığını belirten Türkiye Kızıkları Kızık Boyu Denekler Birliği Federasyonu Sinop İl Beyi Dikmenli İş Adamı Mehmet Yavuz, Nazım Maviş’in konuya el atacağını ve ilgili yerlerin durumunun kendisine iletilmesini talep etti. Kendisinin konuya eğileceğini kısa sürede köydeki bu vahim mağduriyetin giderileceğine inandığını belirtti.

Editör: Vitrin Haber