Şafak Düğün Salonu’nundaki konferansa Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geleceğin Türkiye’si hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, gelişmekte olan Türkiye’nin 28 Şubat döneminde üçte bir oranında durakladığını söyledi. Askerin hiçbir zaman siyasete bulaşmaması gerektiğini belirten Türköne, herkesin ve her birimin kendi alanında söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekti.

Artık dünya konjektöründe alınacak kararlarda Türkiye’nin görüşüne ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekleyen Türköne, Orta Asya ülkelerinde ve özellikle Suriye’deki çatışmaların İran, Rusya ve Çin destekli yapıldığını ve bu ülkelerin Türkiye aleyhine çalıştığını söyledi. Bu ülkelerde barışın sağlanmasında Türkiye’nin önemli bir role sahip olduğunu belirten Türköne, bununda Türkiye’nin gelecek için büyüyen ve gelişen güçlü bir devlet olduğunu gösterdiğini söyledi. Türköne, "Akıl çok önemli. Biz aklımızı kullanarak ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmalıyız. Torunlarımız daha güzel bir Türkiye bulacaklar." dedi.

Vatandaşların sorularını da cevaplandıran Türköne, Boyabat’ta olmaktan mutluluk duyduğunu ve bir daha Boyabatlılarla buluşmak istediğini söyledi. Aynı zamanda Boyabatlı olan Türköne, kendi köyü olan Akyörük’e giderek köylüleri ile hasret giderdi. İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir’de katılımlarından dolayı Türköne’ye teşekkür ederek bir hediye takdim etti.

Konferansların her ay farklı bir yazar ile devam edeceği belirtildi.
Editör: Vitrin Haber