Geçen yıl İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi kapsamında düzenlenen "Benim Yetim Kardeşim" kompozisyon yarışmasında Türkiye ikincisi olan Türkeli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Cihan Şahin'ın başarı sağlamasında büyük desteği ve emeği olan Türkçe Öğretmeni Yalçın Önal, bunun gibi birçok başarılarından dolayı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen resepsiyonda Sinop'u temsil eden üç öğretmenden biri olarak resepsiyona katıldı.

Türkçe Öğretmeni Yalçın Önal, resepsiyon sonrası yaptığı açıklamada, amacının her zaman öğrencilerinin gönüllerinde yer edinmek olduğunu ifade ederek, "'Baki olan bu kubbede hoş bir sada imiş' deyip, 10 yıl önce çıkmış olduğum kutsal yolda ilk hedefim öğrencilerimin gönüllerinde yer etmekti. Çünkü biliyordum ki gönüllerinde yer edindiğin bireylerin akıllarına hükmetmek daha kolay olacaktı. Öyle de oldu, gönüllere girdikçe başarı artmaya başladı. On yıl boyunca küçük büyük birçok başarı biriktirdim heybemde. Gün geldi biriktirdiklerimin mükafatını alma zamanı geldi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildim. Şaşırdım, heyecanlandım ve çok mutlu oldum. Davete icabet ettim. Türkiye'nin her yerinden gelen binbir renk, binbir kalite birçok öğretmen bir araya getirildi. Toplumun ruhunu besleyen biz öğretmenlere değer katmak ,önemli olduğumuzu hissettirmek için dolu dolu geçireceğimiz üç gün, üç gece için; her ayrıntısı düşünülmüş, harika bir planlama yapılmıştı. Kimi zaman gülüp, kimi zaman gözlerimizden yaş geldiği, kimi zaman da çocuklar gibi eğlendiğimiz çok değerli dostluklar, arkadaşlıklar edindiğimiz bu organizasyonu hazırlayan, hazırlatan devlet büyüklerime teşekkürü bir borç bilirim.
Ayrıca bugünlere gelmemi sağlayan, beni yetiştiren fedakar anne ve babama; her başarılı erkeğin arkasında destekçisi olduğu gibi beni tüm çalışmalarımda destekleyen, her zaman iyiye teşvik eden biricik eşim Şermin Önal'a, kısa sürede büyük başarılar elde ettiğimiz değerli müdürüm Recep Anar'a; beni yetiştiren değerli hocalarıma, hep yanımda olan, beni destekleyen dostlarıma; akrabalarıma, benimle başarılara imza atan sevgili öğrencilerime, onları destekleyen kıymetli velilerime, başarımda emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
Editör: Vitrin Haber