Türkeli'de Dostlar Çay Evi işletmesi sahibi Zahir Keleş, gençler için uygulamaya koyduğu örnek bir çalışmayla gençlerin, kitaba olan ilgilerinin daha çok artmasına destek olmayı amaçlıyor. Çay Ocağı'nda kitap okuyan her gence ücretsiz sıcak veya soğuk içecek ikram ettiklerini belirten Zahir Keleş, şunları söyledi: "İnsan aklıyla üretilmiş akıllı telefonların insanların beynini bu kadar meşgul etmesi, özellikle gençliğin meyilinin bu kadar üzerine çekmesi beni oldukça üzüyordu. Eskide olduğu gibi gençliği kitaba yönelmesini sağlamak maksadıyla işletmeciliğini yaptığım çay ocağında 'İşte okumak sizden, çaylar bizden' fikriyle gençlerimize sahip çıkmak istedim. Daha yeniyiz, bunu biraz daha halkın içerisine yayarsak, inşallah biz başlangıç teşkil etmiş olacağız. 

Arkamızdan başkaları da aynı eğilimde çaba gösterirlerse, insanların artık cep telefonlarından, okey masalarından zaman kaybetmelerindense, herkesin bir kitabı okuması çok güzel olur. Bende şuanda küçük bir uygulama başlattım kendi çapımda inşallah herkes mücadele eder." dedi. Gençlerin teknolojiyi doğru kullanmadıklarını, daha çok zararlarıyla çok meşgul olduklarını ifade eden Keleş, şöyle konuştu: "Elbette ki teknolojiyi özellikle yüzdelik orana vurduğun zaman çok azı doğru kullanıyor. Bunu evlerimizde görüyoruz, çocuklarımızda, çevremizde görüyoruz. Gençlik bundan yararlanması gerekirken, bunun zararlı boyutlarıyla daha çok meşgul oluyor. 

Birçok gencin, özellikle öğrencilerin okulda başarılı olamamasına, sosyal ilişkilerin kopmasına neden teşkil ediyor." ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber