Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Demircan, esnaf ve sanatkarların yoğun talepleri sonucu kredi limitlerinin artırılmasına ilişkin talebin sonca ulaştığını söyledi. 

İşletme kredisi üst şahıs limitinin 200 bin liraya, yatırım kredilerinin ise üst şahıs limitinin 500 bin liraya kadar arttırıldığını ifade eden Demircan, "İl genelindeki durumumuzu göze alırsak, esnaf kredi kefalet kooperatifleri arasında Sinop'ta en fazla kredi veren kooperatifler arasındayız. Bu da ilçemizdeki esnaf ve sanatkarlarımızın bizlere olan güveninden ortaya çıkmaktadır. Faiz oranının, diğer kuruluşlara göre esnaf ve sanatkarlarımız için uygun olan kooperatifimizde, bu yıl da esnaf ve sanatkarlarımıza daha verimli olabilmek için kredi limitlerimiz arttırıldı" dedi.

İşyeri edindirme vadesinin de 120 aya çıkarıldığını belirten Demircan; “Gerekli şartların tamamlandığı taktirde bizden kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımız, isteğe göre 120 aya kadar vade seçeneğini tercih edebilir, ödemeleri de aylık veya üçer aylık dönemler halinde yapabilirler. 

Yeni düzenlemelerin tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diler, her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olan kooperatifimize gösterdiğiniz destek ve ilgi için teşekkür ederim" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber