İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında, Türkeli ilçesinde Kovid-19 tedbirlerine yönelik denetim yapıldı.

Denetimlere Türkeli Kaymakamı Hüseyin Remzi Konak, Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Denetimler kapsamında ilçede Kovid-19 tedbirlerine yönelik işletmelerde sosyal mesafe kuralı, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlendi.

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği "korona virüs denetimleri genelgesi" kapsamında 81 il genelinde gerçekleştirilen denetimler kapsamında Sinop’un Türkeli ilçesinde pazarlar, iş yerleri, marketler, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalar ve parklarda denetimler yapıldı.

MASKE VE HİJYEN KURALLARINA ÖZEN GÖSTERİLMELİ
Son günlerde artan korona virüs vaka sayısına dikkat çeken Türkeli Kaymakamı Hüseyin Remzi Konak; denetimler esnasında, özellikle ticari işletmelerde virüsün yayılma hızının fazla olduğunu, bu konuda ticari işletmelerin özellikle maske ve hijyen kurallarına özen göstermeleri gerektiğini belirtti.

Virüsü ve hastalığı engellemenin kurallara uymakla mümkün olduğunun altını çizen Kaymakam Konak,  kurallara uyulmadığı sürece hastalığın artacağını söyledi.

 

Editör: Vitrin Haber