Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sinop iline yapılan yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Sinop ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.  

İlimizde yürütülen DSİ yatırımları hakkında bilgi veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 2003 yılından bugüne kadar Sinop’ta 5 adet barajın tamamlandığını ve bu barajlarda toplamda 76,24 milyon m³ biriktirme hacmine ulaşıldığını söyledi. Yıldız; “2003 yılından bugüne kadar 6 sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 62 bin 890 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilere yıllık 47 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır” dedi. 

Son olarak Sinop Zimari Barajı inşaatında da çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, bu baraj ile Türkeli İlçesi ve Güzelkent Beldesi ile civar yerleşim birimlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyaçları karşılanacağını söyledi. Yıldız; “Temelden yüksekliği 36,50 metre, 480 bin m3 su biriktirme hacmine sahip olan, Zimari Barajının tamamlanması ile Sinop-Türkeli İlçesi ve Güzelkent Beldesi ile civar yerleşim birimlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyaçları karşılanacaktır.
Projede sağ sahil ve sol sahil sıyırma kazıları tamamlanmış olup dipsavak imalatı devam etmektedir” diye konuştu.


 

Editör: Vitrin Haber